Δευτέρα, Ιούλιος 13

Super League 2: Πρωτάθλημα τέλος!

0

Πρωτάθλημα τέλος στην Super League 2. Αυτό αποφασίστηκε στο ΔΣ της διοργανώτριας καθώς κατά πλειοψήφια πέρασε η οριστικη διακοπή της σεζόν με ψήφους 11-4.

Κατά της διακοπής ψήφισαν οι Λεβαδειακός, Χανιά, Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας (ψήφισε υπέρ στην πρόταση του Λεβαδειακού) ενώ υπέρ της πλειοψήφιας τάχθηκαν ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της Ένωσης.

Υπέρ ψήφισαν ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Κέρκυρα, Απόλλων Πόντου, Πλατανιάς και οι άλλοι εκπρόσωποι της FL, Ιάλυσος και Καβάλα.

Απών από τη διαδικασία ήταν οι Δόξα Δράμας και καθώς κι ένας εκ των εκπροσώπων της FL, τα Τρίκαλα.

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι προς ψήφιση ήταν δύο. Του Λεβαδειακού που πρότεινε να γίνουν κανονικά οι 2 τελευταίες αγωνιστικές και τα πλέι οφ αλλά χωρίς πλέι άουτ και του Καραϊσκάκη για έναν γύρο πλέι οφ.

Απορρίφθηκαν και οι δύο προτάσεις και μοιραία αφού συγκεντρώθηκαν τα 3/4 που απαιτούνται βάσει τροπολογίας Αυγενάκη, η SL2 κατεβάζει ρόλα για την τρέχουσα σεζόν.

Παράλληλα αποφασίστηκε και η επικύρωση της βαθμολογίας.

Γι’ αυτό ψήφισε υπέρ πλειοψηφίας ο Λεουτσάκος

Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Λεουτσάκος τόνισε ότι θα ταχθεί υπέρ της πλειοψηφίας, ανεξάρτητα με το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν ξεκάθαρος από την αρχή καθώς χαρακτηριστικά ανέφερε «για να τελειώσει όλο το ζήτημα και να μην ταλανίζεται άλλο η κατηγορία».

Τι θα ζητήσει η Super League 2 από την ΕΠΟ και την Super League 1.

Η διακοπή της σεζόν με επικύρωση βαθμολογίας είναι πλέον οριστική για την Super League 2. Το πρωτάθλημα τελείωσε και πλέον όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επόμενη κίνηση της διοργανώτριας και των ομάδων με φόντο την αναδιάρθρωση.

Είναι πια αυτονόητο πως από την στιγμή που δε θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα δε θα διεξαχθεί και το μπαράζ για μια θέση στην SL1. Αυτό άλλωστε σημαίνει «τερματισμός της σεζόν».

Από εκεί και πέρα, η SL2 θα επιδιώξει επαφή/συνάντηση με τον πρόεδρο της SL1 Λεωνίδα Μπουτσικάρη και την ΕΠΟ όπου θα καταθέσει την πρόταση της.

Τι ακριβώς θα ζητήσει; Αναδιάρθρωση με προβιβασμό 4 ομάδων από την SL2 στην SL1 και άνοδο 8 ομάδων από την FL στην SL2.

Να διαμορφωθεί με λίγα λόγια το τοπίο στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες με 18, 16 και 14 ομάδες, δίχως κάποιον υποβιβασμό.

Πηγή: mikriliga

Comments are closed.