Δευτέρα, Ιούλιος 13

Μουλκιώτης: «Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τους εργαζόμενους της Ε.Α.Β.»

0
Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Κ.Ο  και υπεύθυνο ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας, Βασίλη Κεγκέρογλου, το Βουλευτή Βοιωτίας και υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργο Μουλκιώτη, το Γραμματέα του Τομέα Άμυνας, Θωμά Χατζηαθανασίου και μέλη της Γραμματείας Άμυνας, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στο Σχηματάρι.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες μέλη της Διοίκησης και του Σωματείου ΣΕΕΑΒ, οι οποίοι ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Κινήματος Αλλαγής για την γενικότερη πορεία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και τα τρέχοντα προβλήματα των εργαζομένων, επισημαίνοντας την ανάγκη απρόσκοπτης και ομαλής λειτουργίας της ΕΑΒ, λόγω της αμυντικής και στρατηγικής ιδιαιτερότητάς της.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής, αφού ενημέρωσαν για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στις οποίες έχουν ήδη προβεί, δεσμεύτηκαν ότι θα  προβούν άμεσα σε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να υπάρξει άμεση επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων, που έχουν αποκτήσει σημαντικότατη τεχνογνωσία, ενώ τόνισαν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης και συζήτησης στη Βουλή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για το μέλλον αυτής της κρίσιμης για την εθνική οικονομία και άμυνα επιχείρησης.

Ανακοίνωση Τομέα Δικαιοσύνης Κινήματος Αλλαγής

Προκλητική η αδιαφορία της Κυβέρνησης για τους δικηγόρους

Από τους βασικούς άξονες του νέου πακέτου μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, απουσιάζει για ακατανόητους λόγους η ένταξη των δικηγόρων στους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο, παρόλο που, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, τα δικαστήρια της χώρας με κυβερνητική απόφαση θα παραμείνουν επί της ουσίας κλειστά και παρά τις ρητές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Συνέπεια της επί 2,5 και πλέον μήνες υποχρεωτικής «αναστολής» των δικηγορικών υπηρεσιών, είναι η αδυναμία χιλιάδων δικηγόρων, ιδίως των πιο αδύναμων οικονομικά, να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους!

Η συνεχιζόμενη προσβλητική και απαξιωτική για τους δικηγόρους αδιαφορία της Κυβέρνησης, γεννά πλέον εύλογα ερωτηματικά για τυχόν εξυπηρετούμενες σκοπιμότητες βίαιης εξόδου από το επάγγελμα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων ανεξάρτητων δικηγόρων, με επόμενο αναπόφευκτο βήμα την υπαλληλοποίηση του κλάδου προς όφελος των μεγάλων δικηγορικών σχημάτων.

Το Κίνημα Αλλαγής διαφωνεί ριζικά με τέτοιες λογικές και θα στηρίξει σθεναρά πολιτικές που θα διασφαλίζουν την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια και το θεσμικό κύρος των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Η Κυβέρνηση υπό την πίεση των προβλημάτων, εξαναγκάστηκε να ανακοινώσει με καθυστέρηση, μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, του τουρισμού και της εργασίας.

Κινήθηκε με βάση το ενδιάμεσο πρόγραμμα που το Κίνημα Αλλαγής έχει δημοσιοποιήσει εδώ και μήνες για ζωντανή οικονομία – όρθια κοινωνία. Όμως μέτρα ανεπαρκή και ανεπεξέργαστα. Και το χειρότερο με στρεβλώσεις που προδίδουν τις βαθιά συντηρητικές λογικές της ΝΔ.

Συγκεκριμένα παραδείγματα:

Η επιδότηση εργασίας συνοδεύεται από μείωση αποδοχών (για εργαζόμενο των 1000 ευρώ η μείωση είναι 200 ευρώ, 20% του μισθού), ενώ συνδέεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η μείωση της προκαταβολής φόρου παραπέμπεται για τον Ιούλιο, χωρίς να προσδιορίζεται το ποσοστό της μείωσης.

Οι όροι για τα εγγυημένα δάνεια προς τις επιχειρήσεις, επαφίενται στη γνωστή «καλή θέληση» των Τραπεζών.

Αντί της μείωσης του ΦΠΑ σημαντικά και συνολικά σε εστίαση και διαμονή ,τον μειώνει μόνο στον καφέ και την πορτοκαλάδα.

Το επίδομα ανεργίας στους εποχιακούς εργαζόμενους του τουρισμού, στα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν διατηρείται μόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο!

Όσα για το συνολικό κόστος των δήθεν 24 δις ευρώ για όλη την περίοδο της πανδημίας, η Κυβέρνηση με μαγικό τρόπο αθροίζει παροχές, δάνεια, εγγυήσεις δανείων και αναβολές είσπραξης οφειλών. Οικονομικά για κοροϊδία αλλά όλοι καταλαβαίνουν.

Comments are closed.