Πέμπτη, Ιούλιος 16

Ανδρέας Κούκιος: «Με δικά μας παιδιά και όσο πάει…»

0

O πρόεδρος του «Π.Α.Ο.Κ. Κυριακίου», κ. Ανδρέας Κούκιος, μίλησε σήμερα στο «Ράδιο Θήβα» στην εκπομπή «Μπαλαδώροι της Βοιωτίας» με τον Μηνά Παπαθωμά και τον Γρηγόρη Παύλου, για την άνοδο της ομάδας στην Α’ κατηγορία Βοιωτίας.  «Η ομάδα μας είχε θέσει σκοπό να είναι στη Α΄κατηγορία, δεν ήταν εύκολο, αγωνιστήκαμε με δικά μας παιδιά και πολύ σκληρά, καταφέραμε τον στόχο μας με τον τρόπο που θέλαμε, με δικά μας παιδιά πάνω από όλα και ευελπιστούμε να μείνουμε στη κατηγορία με τον τρόπο αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό, να κρατάμε την ομάδα με δικά μας παιδιά.»

Ο κ. Κούκιος επισήμανε ότι «Δίνουμε μεγάλη βάση στις ακαδημίες. Έχουμε δύο τμήματα, φτιάξαμε και μια ομάδα γυναικεία. Προπονούσαμε μια ομάδα κοριτσιών όμως δεν υπήρχε πρωτάθλημα και είναι πολύ δύσκολο, χρειάζεται μεγάλη οικονομική βοήθεια και ψάχνουμε κάποιους χορηγούς για να προωθήσουμε την γυναικεία ομάδα, θα ήταν μεγάλη επιτυχία για εμάς αν τα καταφέρουμε. Θα πρέπει να παίζουμε εκτός έδρας και οι μετακινήσεις θα είναι μεγάλο πρόβλημα»

Η στήριξη από τους τοπικούς φορείς

Αναφορικά με την στήριξη που λαμβάνει η ομάδα, ο πρόεδρος της ανέφερε «Αυτή τη στιγμή ο Δήμος μαζί με την Περιφέρεια και την Ε.Π.Σ.Βοιωτίας κάνουν μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσουν τα σωματεία. Ο κ. Ταγκαλέγκας και η κ. Παπαθωμά το έχουν πάρει πολύ ζεστά, έχει βοηθήσει πολύ και ο κ. Νίκας σε αυτό το κομμάτι. Του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και στους συνεργάτες του»

Η συζήτηση στη συνέχεια άγγιξε το θέμα του γηπέδου, με τον κ. Κούκιου να υπογραμμίζει πως «Έχουμε μεγάλη βοήθεια από τον δήμο Λιβαδειάς, πολύ προσωπική εργασία, πολύ κόπο. Το γήπεδο είναι ένα από τα καλυτέρα γήπεδα της Βοιωτίας Το μοναδικό πρόβλημα είναι στις κερκίδες δεν έχουμε τις ανάλογες κερκίδες αλλά μας έχουν πει ότι θα βοηθήσουν να τις φτιάξουν. Ο αγωνιστικός χώρος είναι από τους καλυτέρους στη Βοιωτία, για αυτό και όλοι θέλουν να έρθουν στο Κυριάκι.

Το μέλλον της ομάδας

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, οι μετακινήσεις μόνο είναι στοιχίζουν πολλά  τα λεφτά. Ο δήμος και η περιφέρεια και τα τοπικά εργοστάσια μας έχουν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν, θα τα καταφέρουμε πιστεύω. Χωρίς αυτά δεν υπάρχει μέλλον, δεν υπάρχουν πόροι. Το κράτος είναι ανύπαρκτο, δεν υπάρχει επιδότηση για την ομάδα». Ο κ. Κούκιος υπογράμμισε πως αναμένει την βοήθεια του Δήμου και της Περιφέρειας, επισημαίνοντας παράλληλα πως «χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων.»

Τέλος, ο κ. Κούκιος ξεκαθάρισε πως ο λόγος που ανέβηκε η ομάδα στην Α’ κατηγορία είναι λόγω της πολιτικής της ομάδας. «Όπως είπα έχουμε κρατήσει μια πολιτική με δικά μας παιδιά και όσο πάει. Ήταν θέμα χρόνο να γίνει αυτό, οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να ρίχνουν ένα «σκασμό» λεφτά κάθε χρόνο, αυτός που κάνει καλή δουλειά θα φανεί στο τέλος, με έναν καλό προπονητή, ήταν θέμα χρόνου να καταλήξουμε εκεί. Κάναμε αργά και σταθερά βήματα και τα καταφέραμε»

Comments are closed.