Δευτέρα, Μάιος 25

Λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε Λιβαδειά και Θήβα

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Λεβαδέων σχετικά με την λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά:

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Λιβαδειά, 18-05-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν της υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 30.608/17.5.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι για τη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας από αύριο Τρίτη 19 Μαΐου 2020 και ώρες 18:00 – 21:00 θα λειτουργεί το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς για τους υποψήφιους/ες των πανελλαδικών εξετάσεων των ΣΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και για τους αθλητές συλλόγων σε ατομικά αθλήματα εξωτερικού χώρου (άνω των 13 ετών) .

Από Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 και ώρες 18:00 – 21:00 θα λειτουργήσουν το  Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς για αθλητές ομαδικών αθλημάτων σε ατομικά προγράμματα και το Δημοτικό Κολυμβητήριο και ώρες 10:00 – 13:00 μόνο για θεραπευτικούς λόγους για ΑμεΑ.

Σημειώνεται ότι όλοι οι αθλούμενοι και οι προπονητές οφείλουν να προσκομίσουν συμπληρωμένο το Έντυπο Ιατρικού Ιστορικού συνοδευόμενο από Ιατρική Βεβαίωση, ενώ οι προπονητές είναι υπεύθυνοι για την πιστή τήρηση των οδηγιών ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ).  Όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι ανηρτημένα στον ιστότοπο της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν τις καθημερινές και ώρες 07:00 – 15:00 στα τηλέφωνα 22613 – 50834 και 22613 – 50888, ενώ για κάθε αλλαγή στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων θα υπάρχει ενημέρωση των πολιτών με νέα δελτία τύπου.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοτικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων σχετικά με την σταδιακή επαναλειτουργία ορισμένων εκ των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Αναλυτικά:

Εναρμονιζόμενοι με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, σας ενημερώνουμε πως από την Τρίτη 19/5 προχωράμε στη σταδιακή επαναλειτουργία μέρους των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Θηβαίων.

Η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά το Δημοτικό Στάδιο Θήβας (Στίβος) καθώς και την Αίθουσα “Χρήστος Βουδούρης” και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΦΕΣ Ή ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ. Οι ώρες χρήσης των αθλητικών χώρων ορίζονται σε αυτή τη φάση από τις 07:30 ως τις 21:30.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αθλουμένων που μπορούν προς το παρόν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων μας είναι:

  • αθλητές Σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών (Α.Α.Ε.) ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω (γεννημένους έως και τις 31.12.2007),
  • υποψήφιοι για να εισαχθούν είτε με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΣΕΦΑΑ και παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας), είτε κατόπιν προκήρυξης οποιουδήποτε διαγωνισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας
  • οι προπονητές των παραπάνω αθλουμένων
  • διαιτητές ομαδικών αθλημάτων

Όσον αφορά τους πολίτες που δεν εντάσσονται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, θα υπάρξει πρόβλεψη για χρήση των εγκαταστάσεων σε μεταγενέστερη φάση, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων.

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο οι αθλούμενοι να προσκομίσουν κατά την είσοδο τους στο γήπεδο σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. Επίσης, με ευθύνη των αθλητών, των προπονητών και των ιατρών των Σωματείων θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα καθώς και οι οριζόμενες εξειδικευμένες οδηγίες για κάθε είδος προπόνησης.

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα (φόρμες ιατρικής βεβαίωσης, οδηγίες κλπ) βρίσκονται συγκεντρωμένα στη σελίδα της ΓΓΑ: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Στη νέα λοιπόν πραγματικότητα και στις νέες συνθήκες απαντάμε με υπευθυνότητα, πειθαρχία στους κανόνες και προσοχή για τη διαφύλαξη της υγείας μας.

Ευχόμαστε καλή και ασφαλή επιστροφή στα γήπεδα!

Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ

Σταμάτης Καλαμιώτης

Comments are closed.