Δευτέρα, Μάιος 25

Βοιωτία: «Σκέψεις» για 18 ομάδες στην α’ κατηγορία

0

Η Ε.Π.Ο. θα συνεδριάσει μετά τις 27 Απριλίου και θα αποφασίσει για τη Γ΄ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα.

Μόλις εκπνεύσει η ημερομηνία, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Π.Ο. και θα πάρει απόφαση που θα αφορά τόσο την Γ’ Εθνική που είναι αρμοδιότητας της, όσο και για όλες τις τοπικές Ενώσεις της χώρας. Με άλλα λόγια δεν θα πάρει πρωτοβουλία κάθε Ένωση ξεχωριστά, αλλά θα είναι συλλογική απόφαση της ΕΠ.O.

Το θέμα είναι τώρα η απόφαση. Όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολο να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα και μάλλον θα υπάρξει απόφαση διακοπής με την κάθε Ένωση να «δίνει» τους πρωταθλητές αλλά και να διαμορφώνει τα πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου κατά το δοκούν…

Ακόμα βέβαια δεν είναι τίποτα σίγουρα αλλά κάπου εκεί θα οδηγηθούμε όπως φαίνεται…

Αν και εφ’ όσον γίνει κάτι τέτοιο τότε στη Βοιωτία υπάρχουν οι σκέψεις και η Ε.Π.Σ.Β. είναι έτοιμη να δώσει τη λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες αν δεν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα τότε θα διαμορφωθεί για την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά μια α’ κατηγορία των 18 ομάδων. Βέβαια η πρώτη διαδικασία είναι να ανακηρυχτεί ο Αμβρυσσέας πρωταθλητής κερδίζοντας την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Από κει και πέρα αν γίνει κάτι τέτοιο τότε δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από την α’ κατηγορία. Εκτός από τη Δάφνη Ερυθρών που έχει αποχωρήσει οι υπόλοιπες 13 ομάδες θα είναι και του χρόνου στην α’ κατηγορία δηλ. οι Ένωση, Κυπάρισσος, Κεραυνός, Κόκκινο, Υψηλάντης, Παναλίαρτος, Μαυρομμάτι, Λεοντάρι, Ελλοπιακός, Παμβαγιακός, Θήβα, Αρματηλάτης και Ορχομενός. Και με αυτά τα δεδομένα άλλες 5 ομάδες θα συμπληρώσουν την κατηγορία των 18 ομάδων. Οι τέσσερις σίγουρα θα είναι από την β’ κατηγορία όπως έχει αυτή τη στιγμή η βαθμολογία. Δηλαδή Νίκη Λαφυστίου, Π.Α.Ο.Κυριακίου, Επαμεινώνδας Λεύκτρων και Ελικώνας Δομβραίνας. Η πέμπτη ομάδα θα εξαρτηθεί από την παραμονή ή όχι του Κιθαιρώνα στη Γ’ Εθνική. Αν δεν «ξεκινήσει» και η Γ’ Εθνική τότε η ομάδα του Καπαρελλίου θα «ανανεώσει» το εισιτήριο παραμονής. Τότε η α’ κατηγορία θα συμπληρωθεί με μια ακόμα ομάδα από την β’ κατηγορία. Ίσως να δοθεί ένα μπαράζ μεταξύ των τρίτων σε α’ και β’ όμιλο (Παρνασσός ή Πήγασος με Αναγέννηση Σχηματαρίου).

Αν παρεμπιπτόντως  ο Κιθαιρώνας τυχόν υποβιβαστεί τότε θα είναι αυτός η 18η ομάδα.

Όλα αυτά βέβαια είναι ακόμα μόνο σκέψεις αλλά δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Και βέβαια ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει η απόφαση της Ε.Π.Ο. Μόνο τότε και μετά την απόφαση θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για πραγματικές σκέψεις και γεγονότα. Ως τότε ας περιμένουμε…

Comments are closed.