Δευτέρα, Μάιος 25

Βαγγέλης Μάγκας: Νέος προπονητής με δίψα και… φιλοδοξίες

0

Τα πρώτα σοβαρά βήματα της προπονητικής του καριέρας ξεκίνησε ο Βαγγέλης Μάγκας με την ομάδα του Παμβαγιακού. Ο νεαρός τεχνικός βρίσκεται στην ομάδα των Βαγίων εδώ και έξη αγωνιστικές «εγκαταλείποντας» πλέον το ρόλο του ποδοσφαιριστή. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA C & UEFA B έχοντας τις δικές του φιλοδοξίες ακόμα και για παραπάνω. Έχει δίψα για την προπονητική και μπορεί να φθάσει ψηλά αφού τον διακατέχει η σοβαρότητα, η πειθαρχία και η θέληση.

Ο Βαγγέλης Μάγκας γεννήθηκε στις 29/6/1991 και ζει μόνιμα στα Βάγια Βοιωτίας. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον Ιόλαο Θήβας σε ηλικία 8 χρονών. Έπειτα έπαιξε για 2 χρόνια στην ακαδημία του Παμβαγιακού έως ότου στα 14 κάνει το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα όπου αγωνίστηκε για 2 χρόνια.

Ακολούθησαν 2 χρόνια στην ομάδα νέων του Λεβαδειακού στην Super league γεμάτες συμμετοχές και
χτίσιμο νοοτροπίας επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Η επόμενη ομάδα ήταν η Δάφνη Ερυθρών στην Δ» Εθνική κατηγορία. Έπειτα ακολούθησε ο Εθνικός Άσιας Β’ Εθνική Κύπρου και η Ζάκυνθος Γ’ εθνική Ελλάδος όπου αγωνίστηκε από 1 χρονο σε κάθε ομάδα.

Ένας σοβαρος τραυματισμός στο χέρι τον ανάγκασε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 4 μήνες και
έτσι αποφάσισε να γυρίσει πίσω στο χωριό του και να «κυνηγήσει» το όνειρο της προπονητικής. Μικρόβιο το οποίο του μπήκε σε ηλικία 19 χρονών όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Δάφνη Ερυθρών έχοντας προπονητή τον κ. Παπαθεοδώρου. Έναν εξαιρετικό προπονητή ο οποίος χάρη στη δουλειά του τον
έκανε να αρχίσει να σκέφτεται περισσότερα πράγματα απ΄οσα ένας απλός ποδοσφαιριστής.

Ο προπονητής όμως που τον έκανε να «ερωτευτεί» την προπονητική με τον τρόπο της
δουλειάς του, τον έλεγχο των αποδυτηρίων και την οργάνωση της ομάδος ήταν ο κ. Δημήτρης Μαγκαφίνης με τον οποίο και συνεργάστηκε στην Ζάκυνθο. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μάγκας λέει: «Πραγματικά έχω όλες τις προπονητικές μονάδες από εκείνη την χρονιά, τον εκτιμώ αφάνταστα και του εύχομαι να είναι πάντα καλά και να έχει επιτυχίες.«.

Επιστρέφοντας στα Βάγια αγωνίστηκε για ακόμα 4,5 χρόνια. Έχοντας όμως ξεκινήσει από την πρώτη
μέρα να δημιουργήσει στην ομάδα του Παμβαγιακού μια ακαδημία η οποία κάθε μέρα εξελισσόταν μάζι με τον ίδιο και τα παιδιά. Όλο αυτό το διάστημα στην ακαδημία συνεργάστηκε με τον Κοτσίφη Ευάγγελο διπλωματούχο ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και UEFA C, νέο, φιλόδοξο και όπως πάλι μας λέει: «Τον ευχαριστώ για αυτή την άψογη συνεργασία.Έχουμε καταφέρει να έχουμε στην ακαδημία περίπου 70-80 παιδιά κάθε χρόνο και έχουμε παιδιά από όλα τα διπλανά χωριά , ως αποτέλεσμα της της καλής δουλειάς που γίνεται.Όπως επίσης και τον κ. Μαδη Χαράλαμπο ο οποίος είναι από την πρώτη μέρα είναι ο άνθρωπος όπου η Ακαδημία του Παμβαγιακού δοικητικά λειτουργεί άριστα. Όντας μέλος της τωρινής διοικησης της ανδρικής ομάδας ήταν ο άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά το πώς δουλεύω και αγαπώ αυτό που κάνω και αναγνωρίζοντας την δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια στην ακαδημία έβαλε το όνομα μου στο τραπέζι για την πρώτη ομάδα. Πραγματικά τέτοιοι παράγοντες θέλει το ποδόσφαιρο. Τον ευχαριστώ και αυτόν ιδιαιτέρως και να μείνει κοντά στην ομάδα για χρόνια . Έχει να δώσει πολλά ακόμα… «.

Σε αυτά τα χρόνια έγινε και  κάτοχος των διπλωμάτων UEFA C και UEFA B.

Αλλά ας αφήσουμε τον Βαγγέλη Μάγκα να μιλήσει για όλα αυτά. Να τι είπε στο stereasports:

«Το όνειρο μου είναι ένας πάγκος ανδρικής ομάδας. Η ευθύνη και όλα όσα πρέπει να οργανώσει ένας προπονητής με ιντριγκάρει και μου αρέσει πολύ. Η πρώτη μου λοιπόν απόπειρα ήταν πριν 3 χρόνια , καθώς αγωνιζόμουν στον Παμβαγιακό είχαν έναν σοβαρό τραυματισμό (χιαστο). Δεν γινόταν να μείνω τόσους μήνες εκτος γηπέδων. Τότε λοιπόν μου έγινε μια πρόταση από το Δ.Σ Λεονταρίου Β» τοπικό και τον κ. Βρακά τον οποίο εκτιμώ πολύ και ευχαριστώ για αυτήν του την πρόταση.

Αυτό το διάστημα λοιπόν έκανα τα πρώτα μου δειλά βήματα και το συνδύασα με την σχολή UEFA C. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκα ξανά αλλά είχε μπει για τα καλά στο μυαλό μου το ενδεχόμενο να αλλάξω θέση στο γήπεδο. Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2019 όπου είχα πάρει την απόφαση να αποσυρθώ. Είχα δυο προτάσεις τις οποίες σκέφτηκα καλά. Δεν ήταν καμία το ξεκίνημα που ήθελα και είπα χαλάλι άλλη μια χρονιά ως ποδοσφαιριστής αφού οι συνθήκες δεν θα ήταν οι ιδανικές.

Φτάσαμε στην 10η αγωνιστική και ο προπονητής μου παραιτήθηκε. Η διοίκηση μου έκανε την πρόταση και εγώ την δέχτηκα. Ως αρχηγός της ομάδας μέχρι εκείνη την στιγμή και με όλη την δίψα που έχω για την προπονητική ήμουν σιγουρος ότι οι συνθήκες ήταν πια ευνοικές για το ξεκινημα μου. Εδώ λοιπόν και έξι αγωνιστικές είμαι προπονητής ανδρικής ομάδος. Είναι απλά η αρχή. Θέλω να πετύχω πάνω στην προπονητική. Τα στοιχεία που θέλω να έχω ως προπονητής είναι η πειθαρχιά και λογο του νεαρού της ηλικίας μου η βελτίωση και η εξέλιξη μου μέσα από την καθημερινη δουλειά.

Στόχος μου να φτάσω ως το UEFA PRO το οποίο όμως δεν σημαίνει τίποτα χωρις να ζητάς την συνεχή εκμάθηση. Χρωστάω πολλά και είμαι ευγνώμων για όλα τα εφόδια που μου έχει δώσει προπονητικά ο κ.Αγγέλου Γιώργος (νυν Ενωσιακός).

Ευχαριστώ όλους τους προπονητές που είχα στην καριέρα μου και απ΄ολους έχω κρατήσει ένα λιθαράκι. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως το χρωστάω στην οικογένειά μου που με στηρίζει διότι η καθημερινότητα του προπονητή είναι γεμάτη αγχος και πίεση…»

Comments are closed.