Τετάρτη, Ιούνιος 3

Χριστακάκης: Λειτουργούμε με γνώμονα τα δικαιώματά των δημοτών!

0

Φίλες και Φίλοι Δημότες,

Συναισθανόμαστε απόλυτα την πολύ δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας!

Πρώτο μέλημά μας είστε εσείς.

Με βάση αυτή την αρχή μας λειτουργούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με γνώμονα τα δικαιώματά σας.  Σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Γι αυτό το λόγο έγκυρα και υπεύθυνα σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Μετά από ερωτήματα Δήμων προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την παρακάτω εγκύκλιο ως προς την λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων , εξαιτίας του κορωνοϊού : Αρ. Πρωτ. 18318/13-3-20, στην οποία αναφέρονται :

« Τα πάσης φύσεως συλλογικά όργανα των Δήμων ( Δημοτικό Συμβούλιο, Εκτελεστική Επιτροπή, Οικονομική Επιτροπή κ.α.) συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών, εκ της ευθείας και ρητής πρόβλεψης της Π.Ν.Π ( Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου) .

  1. ως προς τις συνεδριάσεις άλλων Δήμων της χώρας μας έχουμε τα εξής:

Α. ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ: Έγινε συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 3

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων συνεδρίασε στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων σήμερα την 19η Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:30, ύστερα από την υπ’ αριθμ. 7067/14-2-2020 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Σώματος, παρόντος του Δημάρχου Χανίων κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ.

ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. 39

«Στη συνέχεια εισάγεται και ανακοινώνεται προς το Σώμα το ακόλουθο υπ’ αριθμ. 6169/18-2-2020 έγγραφο της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά Υποχρεωτική Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Χανίων οικονομικού έτους 2020 και έχει ως εξής:..»

Β. ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ: Η προγραμματισμένη συνεδρίαση δια περιφοράς δεν πραγματοποιήθηκε για τυπικούς λόγους, έλλειψη απαρτίας, όπως και στη δική μας περίπτωση.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το πρακτικό της αριθμ. 4/17-03-2020 τακτικής συνεδρίασης (δια περιφοράς) του

Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρ. απόφασης 20/2020

Κατά συνέπεια ο Πρόεδρος λαμβάνοντας υπόψη την υπ’ αρ. 18318/13-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία ορίζει ότι απαιτείται η συμμετοχή των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου διαπίστωσε ότι υπολείπεται η συμμετοχή κατά δύο Δημοτικών Συμβούλων προκειμένου να θεωρηθεί νόμιμη η συνεδρίαση.

Κατόπιν ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου με το ίδιο θέμα της ημερήσιας διάταξης λόγω της σπουδαιότητας του θέματος σε τακτική συνεδρίαση μετά την έκδοση σχετικής πρόσκλησης.

Γ. ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Με απόφαση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Κολιού και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη η 4η τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. , η οποία είχε οριστεί για την Τετάρτη 18/3/2020, αλλάζει ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της από κεκλεισμένων των θυρών σε δια περιφοράς για τη λήψη αποφάσεων, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξελίσσεται και ως εκ τούτου ο αριθμός των παρευρισκομένων Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και υπηρεσιακών υπαλλήλων θα ξεπεράσει τους 50 , ο οποίος είναι καθοριστικός για την αποφυγή συγχρωτισμού.

(σε μας δεν είχε εφαρμογή ο όρος, γιατί είμαστε κάτω από 50 . Γι αυτό και εκδόθηκε Δελτίο Τύπου ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών)

Δ. Στους άλλους δύο Δήμους δεν είναι γνωστό ακόμη αν πραγματοποιήθηκαν οι συνεδριάσεις.

Η Αυτοδιοίκηση σε αυτή την κρίσιμη περίοδο έχει υποχρέωση να υποστηρίζει τους Δημότες και να τους ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα.

Εμείς, εκτός των άλλων, διεκδικούμε και την έγκυρη ενημέρωσή σας.

Μένουμε στο σπίτι, γιατί μας το ζήτησαν  οι  επιστήμονες και το πιο αρμόδιο  πρόσωπο της Πολιτείας, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φίλες και Φίλοι

Ως Έλληνες, όταν ενεργούμε με ομοψυχία και πειθαρχία σε αξίες όπως η Ελευθερία και η Ζωή, μπορούμε να ξαναδημιουργήσουμε νίκες όπως αυτή της 25ης Μαρτίου 1821.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά !

Καλό Αγώνα και πάλι θα νικήσουμε!

Comments are closed.