Τετάρτη, Ιούνιος 3

Αμβρυσσέας: Και… που να χάσει;

0

Η νίκη του Αμβρυσσέα στο Κόκκινο σε συνδυασμό με την ήττα της Ένωσης στην Αντίκυρα δίνει καθαρά το στίγμα ότι η ομάδα του Διστόμου έχει πλέον στο… «τσεπάκι» της όχι μόνο το πρωτάθλημα αλλά και την απ’ ευθείας άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Γιατί η διαφορά των έξη βαθμών θεωρητικά θα «εκτοξευθεί» στους εννέα βαθμούς και η ομάδα του Γιάννη Λύτρα θα φαίνεται μόνο με τα… κιάλια.

Η μεγάλη νίκη μέσα στο Κόκκινο επί του Π.Α.Ο.Κ. επετεύχθη στην πιο σημαντική καμπή του πρωταθλήματος μέσα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες και απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Παράλληλα η ομάδα του Διστόμου διατήρησε και το αήττητο ως η μοναδική ομάδα στη Βοιωτία.

Και τώρα 10 αγωνιστικές πριν το τέλος που θα χάσει ο Αμβρυσσέας για να δώσει ελπίδες στους άλλους; Που μπορεί να χάσει; Όπως δείχνουν τα πράγματα οι πρωτοπόροι θα τραβήξουν το… κουπί και θα κόψουν πρώτοι το νήμα και θα επανέλθουν στη Γ’ Εθνική κατηγορία χωρίς καν να μπούμε σε διαδικασία μπαράζ. Από δω και πέρα ο Αμβρυσσέας θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να χάσει την απ’ ευθείας άνοδο. Γιατί η χθεσινή αγωνιστική του έδωσε τη μεγάλη διαφορά και τον απάλλαξε από το άγχος. Τώρα είναι στα… πόδια των παικτών και στο… «πιστεύω» του Γιάννη Λύτρα να «τελειώσουν» μια και καλή το πρωτάθλημα.

15 νίκες και 3 ισοπαλίες (δυο με Ένωση και μια με Κεραυνό)  οι πρωτοπόροι. 48 βαθμοί και 66-12 τέρματα με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα. 8 νίκες και 1 ισοπαλία εντός και 7 νίκες, 2 ισοπαλίες εκτός. Αήττητοι και άντε τώρα να τους πιάσεις… Ποιος μπορεί πλέον να τους σταθεί εμπόδιο;

Ο Αμβρυσσέας έχει πέντε αγώνες στο γήπεδό του (Υψηλάντης, Κεραυνός, Δάφνη 3-0 α.α., Ελλοπιακός, Ορχομενός),  και πέντε εκτός (Θήβα, Μαυρομμάτι, Παναλίαρτος, Κυπάρισσος, Λεοντάρι).

Όπως φαίνεται μετά τη νίκη στο Κόκκινο οι άνθρωποι της ομάδας του Διστόμου ετοιμάζουν τα σχέδια για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά που θα τους βρει στη Γ’ Εθνική

 

Comments are closed.