Κυριακή, Φεβρουάριος 23

Λεβαδειακός: Περιμένοντας τις… απώλειες του Π.Α.Σ. Γιάννινα. Θα μειωθεί ή όχι η διαφορά;

0

Έξη αγωνιστικές απομένουν πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Super League 2 και όπως φαίνεται ο Λεβαδειακός θα δώσει μεγάλη μάχη για να καλύψει την διαφορά από την πρώτη θέση γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Οι «πράσινοι» μετά τις δυο συνεχόμενες ισοπαλίες έχασαν έδαφος αλλά θεωρητικά και με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί μπορούν να «στεριώσουν» στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πιστεύουμε ότι μέχρι εκεί μπορεί να τα καταφέρει η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου. Κι ακόμη πιστεύουμε ότι και στα play off για τη  δεύτερη θέση πιο κοντά είναι ο Λεβαδειακός από τις υπόλοιπες ομάδες. Εκτός φυσικά απροόπτου και… εκπλήξεων.

Το ζητούμενο όπως είπαμε είναι αν μπορεί να καλυφθεί η διαφορά με την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο για να μπορεί η ομάδα της Λιβαδειάς να την διεκδικήσει με αξιώσεις στα play off. Το πρόγραμμα είναι ευνοϊκό αρκεί να αποτυπωθεί και στην πράξη.

Ο Π.Α.Σ. Γιάννινα (16 αγ. 37 β.) έχει εντός Απόλλων Σμ., Κέρκυρα, Απόλλων Λαρ. και εκτός Πλατανιά, Δόξα, Καραϊσκάκη.

Ο Απόλλων Σμύρνης (16 αγ. 33 β.) έχει εντός Κέρκυρα, Απόλλων Λαρ., Παναχαϊκή και εκτός Γιάννινα, Καραϊσκάκη, Λεβαδειακό.

Ο Λεβαδειακός (16 αγ. 28 β.) έχει εντός Παναχαϊκή, Δόξα, Χανιά, Απόλλων Σμ. και εκτός Εργοτέλη, Απόλλων Πόντου.

Ο Καραϊσκάκης (16 αγ. 28 β.) έχει εντός Απόλλων Σμ., Γιάννινα και εκτός Χανιά, Απόλλων Πόντου, Πλατανιά, Κέρκυρα.

Τα Χανιά (16 αγ. 28 β.) έχουν εντός Καραϊσκάκη, Παναχαϊκή, Εργοτέλη και εκτός Απόλλων Λαρ., Λεβαδειακό, Δόξα.

Ο Απόλλων Λαρ. (16 αγ. 28 β.) έχει εντός Χανιά, Πλατανιά και εκτός Εργοτέλη, Απόλλων Πόντου, Απόλλων Σμ., Γιάννινα

θα σταθούμε πρώτα στα εντός έδρας παιχνίδια των ομάδων που δείχνουν ότι μπαίνουν στα play-off. Θεωρητικά και… λογικά θα πρέπει να τα πάρουν.

Αν λοιπόν τα πάρουν η βαθμολογία διαμορφώνεται προς στιγμήν έτσι:

Γιάννινα (19 αγ.) 46

Απόλλων Σμ. (19 αγ.) 42

Λεβαδειακός (20 αγ.) 40

Χανιά (19 αγ.) 37

Καραϊσκάκης (18 αγ.) 34

Απόλλων Λαρ.  (18 αγ.) 33

Από κει και πέρα ο Λεβαδειακός, ο Καραϊσκάκης και ο Απόλλων Λάρισας έχουν εκτός έδρας παιχνίδια με Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα. Εννοείται ότι τα παίρνουν με την βαθμολογία να διαμορφώνεται ως εξής:

Γιάννινα  (19) 46

Λεβαδειακός (21) 43

Απόλλων Σμ. (19) 42

Καραϊσκάκης  (20) 40

Χανιά (19) 37

Απόλλων Λαρ. (19) 36

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Λεβαδειακός έχει ένα παιχνίδι ακόμα (στον Εργοτέλη) που αν το κερδίσει θα φθάσει τους 46 βαθμούς. Να πάρει δηλαδή στις αγωνιστικές που απομένουν το απόλυτο των βαθμών. Αν το κάνει αυτό τότε πάει για την δεύτερη θέση αφού ο Απόλλων Σμύρνης με τρία εκτός «φωτιά» δύσκολα θα φτάσει τους 45 ή 46 βαθμούς. Το ζητούμενο είναι η διαφορά από την πρώτη θέση για να μπορείς να την διεκδικήσεις στα play – off.

Ο πρωτοπόρος Π.Α.Σ. Γιάννινα έχει ακόμα τρία παιχνίδια που σίγουρα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην μείωση ή όχι της διαφοράς από την πρώτη θέση για τους «πράσινους». Τα Γιάννινα έχουν εκτός Πλατανιά, Δόξα και Καραϊσκάκη. Το θέμα είναι αν θα χάσουν βαθμούς και πόσους. Το ιδανικό για όλους είναι οι πρωτοπόροι να χάσουν τουλάχιστον δυο παιχνίδια. Ή έστω ακόμα να «φρενάρουν» και με ισοπαλίες. Σε μια τέτοια περίπτωση η διαφορά μπορεί να φθάσει στους τρεις, τέσσερις ή πέντε βαθμούς το ανώτερο.

Γιατί μόνο έτσι μπαίνεις με άλλον αέρα στα play – off.

Όλα λοιπόν θα παιχτούν πιστεύουμε στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια του Π.Α.Σ. Γιάννινα. Αν η ομάδα της Ηπείρου καταφέρει και περάσει «αλώβητα» με τις πολύ λιγότερες απώλειες τότε και στα play off δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα έχοντας μεγάλη διαφορά που κακά τα ψέμματα δεν καλύπτεται. Σε αυτή την περίπτωση ο Λεβαδειακός φαίνεται τουλάχιστον, θεωρητικά πάντα, ότι «εξασφαλίζει» τη δεύτερη θέση και το… μπαράζ.

Αυτές είναι οι πρώτες μας εκτιμήσεις για τις τελευταίες έξη αγωνιστικές. Στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ αλλά δεν νομίζουμε να αλλάξει κάτι εξωπραγματικά από αυτό που αναφέραμε.

Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Λεβαδειακός είναι να πάρει το απόλυτο (είναι στις δυνατότητες της ομάδας) και να περιμένει αν και εφ’ όσον έρθουν οι απώλειες του Π.Α.Σ. Γιάννινα.

 

Comments are closed.