Κυριακή, Μάιος 31

Βοιωτία: Ντέρμπι στο Κόκκινο. Ντέρμπι και στην Αντίκυρα. Για νίκη ο Αμβρυσσέας στην Ελλοπία

0

Μετά από ένα περίπου μήνα «απραξίας» οι ομάδες της α’ κατηγορίας ρίχνονται στη «μάχη» με τους αγώνες της 13ης αγωνιστικής. Και η «απραξία» αυτή δεν ξέρουμε αν θα «στοιχίσει» ή θα «ευνοήσει». Πάντως το μεγάλο ντέρμπι θα γίνει στο Κόκκινο ανάμεσα σε Π.Α.Ο.Κ. και Ένωση. Δυο ομάδες που σίγουρα θα είναι στην πρώτη τριάδα και είναι οι δυο που «απειλούν» άμεσα τον πρωτοπόρο Αμβρυσσέα. Ντέρμπι έχουμε και στην Αντίκυρα ανάμεσα σε Κυπάρισσο και Κεραυνό. Άλλες δυο ομάδες που έχουν βλέψεις για πολύ ψηλότερα. Βέβαια «καραδοκεί» και ο Υψηλάντης που έχει θεωρητικά εύκολο έργο και με νίκη σταθεροποιείται στην πρώτη τετράδα. Ο πρωτοπόρος Αμβρυσσέας ούτε που σκέφτεται απώλεια στην Ελλοπία. Στα παιχνίδια Μαυρομματίου – Αρματηλάτη και Λεονταρίου – Θήβας και οι τέσσερις αντίπαλοι θα «παλέψουν» για να ξεφύγουν από την… ζώνη.

Μαυρομμάτι – Αρματηλάτης

Κομβικής σημασίας παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Το Μαυρομμάτι στηρίζεται στην απόρθητη έδρα του (πέντε νίκες, μια ήττα) και θέλει τη νίκη για να ξεφύγει περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Αρματηλάτης θα ζητήσει τη νίκη για να έχει σοβαρές ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Και οι δυο ομάδες έχουν «σκαμπανεβάσματα».

Εκτίμηση: Η έδρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο κι έχει το προβάδισμα

Κυπάρισσος – Κεραυνός

Ντέρμπι με δυο ισόβαθμες ομάδες που έχουν βλέψεις τετράδας. Η ομάδα της Αντίκυρας κρατάει το αήττητο στην έδρα της με πέντε στις πέντε νίκες και φυσικά θέλει να το συνεχίσει. Η ομάδα του Αγίου Θωμά με νέο προπονητή στον πάγκο θέλει να μπει με το δεξί στη νέα χρονιά.

Εκτίμηση: Ισοδύναμες οι δυο ομάδες θα δώσουμε ένα ελαφρύ προβάδισμα στην έδρα.

Κόκκινο – Ένωση

Το μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής. Ο Π.Α.Ο.Κοκκίνου με την απόρθητη έδρα του (πέντε στα πέντε) με την Ένωση με τους περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας. Και οι δυο ομάδες είναι και οι μοναδικές που μπορούν να «απειλήσουν» την «πρωτοκαθεδρία» του Αμβρυσσέα. Επόμενως η νίκη είναι το ζητούμενο και για τους δυο για να μην χαθεί άλλο έδαφος. Το Κόκκινο προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και θέλει να συνεχίσει το σερί. Η Ένωση έρχεται από ρεπό αλλά είναι αήττητη στις 8 τελευταίες αγωνιστικές. Μάλιστα έχει τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Σπουδαίο παιχνίδι…

Εκτίμηση: Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν χωράνε προγνωστικά. Κάθε αποτέλεσμα είναι μέσα…

Ελλοπιακός – Αμβρυσσέας

Ο πρωτοπόρος Αμβρυσσέας πάει στην Ελλοπία για μια ακόμη νίκη έτσι ώστε να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη θέση και ίσως να την αυξήσει κιόλας. Ο Ελλοπιακός δείχνει «χαμένος» τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές με τρεις ήττες, τις δυο μάλιστα εντός έδρας και έπεσε χαμηλά στην βαθμολογία.

Εκτίμηση: Φαβορί ο Αμβρυσσέας

Υψηλάντης – Ορχομενός

Ανεβασμένος ο Υψηλάντης αήττητος στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές με τέσσερις νίκες και μάλιστα τις δυο σερί εκτός έδρας στις δυο προηγούμενες αγωνιστικές. Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα και ποιότητα και πάει για ψηλότερα. Ο Ορχομενός τώρα έχει μόλις ένα βαθμό και δεν ξέρουμε αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοια παιχνίδια. Δείχνει αγωνιστικά πιο βελτιωμένος αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.

Εκτίμηση: Ακλόνητο φαβορί ο Υψηλάντης

Λεοντάρι – Θήβα 

Με νέο προπονητή τον Γιάννη Γερούλια το Λεοντάρι θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να ξεφύγει πάνω από την ζώνη που «έπεσε» τώρα τελευταία. Η Θήβα έδειξε ανεβασμένη τα τελευταία παιχνίδια αλλά δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την παραίτηση του προπονητή.

Εκτίμηση: Αμφίρροπο παιχνίδι με ελαφρύ προβάδισμα στην έδρα

Comments are closed.