Κυριακή, Φεβρουάριος 23

Κατσικογιάννης: «Στόχος η άνοδος…»

0

Ο προπονητής του Δηλεσίου Γιάννης Κατσικογιάννης μίλησε στο stereasports μετά τον αγώνα κυπέλλου και την πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση.

Ο Γιάννης Κατσικογιάννης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά έδωσε και το στίγμα για τους στόχους του Δηλεσίου που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επάνοδος στην α’ κατηγορίας. Ο νεαρός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα έχει το ποιοτικότερο ρόστερ αλλά θα πρέπει να αλλαχθεί κάπως η νοοτροπία και όλοι να είναι προσηλωμένοι στο στόχο…

Αναλυτικά τι δήλωσε:

Ο Γιάννης Κατσικογιάννης

«Έχω πει στους παίκτες μου ότι δεν θα πανηγυρίζουμε καμιά νίκη μόλις τελειώνει ο κάθε αγώνας στη β’  κατηγορία η στο κύπελλο.

Στόχος είναι στο τέλος του πρωταθλήματος να πανηγυρίσουμε την άνοδο της ομάδας στην α κατηγορία.

Έτσι κτίζονται οι σωστές ομάδες προσηλωμένες στο στόχο που οριοθετούν. Το ρόστερ είναι πολύ ποιοτικό, το αποδείξαμε και στο παιχνίδι με τα Λεύκτρα. Όμως από αυτό το παιχνίδι πρέπει να δούμε μόνο τα αρνητικά. Ένα παιχνίδι που έπρεπε να προηγούμαστε με μεγάλη διάφορα τερμάτων και με δυο χαμένα πέναλτι και 6-7 κλασικές ευκαιρίες και δυο δοκάρια πήγαμε στα αποδυτήρια 0-0.

Είπα στους παίκτες μου ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό έχοντας υπομονή και το γκολ θα έρθει στο 90*. Ακόμα και κόντρα στη ροη του παιχνιδιού στη μοναδική φάση του Επαμεινώνδα δεχτήκαμε το 0-1 στο 55* παίζοντας εκείνη τη στιγμή με 10 παίκτες. Παρόλο αυτά συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό και η ανατροπή ήρθε στο 90 όπως τους είχα πει.παρολο αυτά αδικήσαμε τους εαυτούς μας καθώς δεχτήκαμε το 2-2 στο 95 από ένα στημένο. Στη παράταση συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό δείχνοντας πόσο ποιοτική ομάδα είμαστε. Όμως από το παιχνίδι αυτό πρέπει να δούμε μόνο τα αρνητικά δηλαδή ένα παιχνίδι που έπρεπε να έχει τελειώσει πήγε στη παράταση.

Το έχω πει στους παίκτες μου από την αρχή ότι το πρόβλημα μας είναι ότι πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη κατηγορία γρήγορα.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε το πιο εύκολα θα έρθει η άνοδος.

Όλοι οι παίκτες μας δεν είναι για αυτή τη κατηγορία είναι για παραπάνω και αυτό είναι το πρόβλημά μας το όποιο το είχαμε και στο χθεσινό παιχνίδι. Δηλαδή το να κάνουμε το κάτι παραπάνω στη τελική προσπάθεια. Πάμε να βάλουμε γκολ με υπέρμετρη τεχνική.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να είμαστε απολύτως σοβαροί. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τον Επαμεινώνδα, για τα Σκουρτα, τον Ελικώνα και τις άλλες ομάδες.

Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα με τη νοοτροπία του νικητή κάθε εβδομάδα γιατί στόχος είναι η άνοδος.

Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται υπομονή και ταπεινότητα.

Πρέπει να σεβαστούμε τους αντιπάλους μας 100%. Αυτό γίνεται μόνο αν είμαστε σοβαροί και προσηλωμένοι και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού.

Η καινούργια διοίκηση κάνει μεγάλη προσπάθεια. Ξέρω ότι θέλει κάθε εβδομάδα νίκες αλλά το ποδόσφαιρο θέλει υπομονή. Το Δήλεσι υστερεί σε οργάνωση και αυτό πρέπει να κάνουμε πρώτα.

Να οργανώσουμε την ομάδα και να αλλάξει η νοοτροπία. Εγώ πιστεύω στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές.

Η μαγκιά όμως είναι να πανηγυρίσουμε στο τέλος. Έτσι κάνουν οι ομάδες που θέλουν να φτιάξουν κάτι καλό και να πετύχουν τους στόχους τους.

Είμαι ευχαριστημένος από τη προσπάθεια της διοίκησης περιμένω ακόμη 3 μεταγραφές που έχω ζητήσει ώστε να υλοποιήσουν το πλάνο που τους έχω ζητήσει. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Αξίζουν πάρα πολλά. Αλλά πρέπει να αλλάξουμε όλοι τη νοοτροπία που υπάρχει στο Δήλεσι  Να είμαστε ταπεινοί και να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ως τελικό προσηλωμένοι στο στόχο.

Έτσι θα πετύχουμε στο τέλος».

Comments are closed.