Σάββατο, Οκτώβριος 19

Βοιωτία: Τα… «φώτα» στα Άσπρα Σπίτια

0

Το ντέρμπι Ένωσης – Αμβρυσσέα «δεσπόζει» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της α’ κατηγορίας στη Βοιωτία που ξεκινάει το Σάββατο. Υπάρχουν όμως κι άλλα ενδιαφέροντα και αμφίρροπα παιχνίδια που θα τραβήξουν τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Βοιωτίας.

Ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια της πρεμιέρας με κάποιες εκτιμήσεις αλλά μην ξεχνάτε ότι οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν «παγίδες» και… εκπλήξεις

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1η αγωνιστική

Μαυρομμάτι – Κυπάρισσος

Ενδιαφέρον παιχνίδι χωρίς ξεκάθαρο φαβορί. Και ω!!! τι σύμπτωση, οι δυο ομάδες συναντήθηκαν και πέρυσι στην πρεμιέρα. Το Μαυρομμάτι ποντάρει στην έδρα και θέλει να ξεκινήσει με το… δεξί στην πρεμιέρα και να αποδείξει ότι φέτος πάει για… άλλα. Από την άλλη ο Κυπάρισσος θέλει να αποδείξει ότι η περσινή πορεία δεν ήταν τυχαία και ότι φέτος έχει ψηλές βλέψεις.

Εκτίμηση: Κάθε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο. Αμφίρροπο παιχνίδι.

Πέρυσι: 0-0 (1η αγωνιστική)

Ελλοπιακός – Δάφνη Ερυθρών

Πρεμιέρα με δυο νεοφώτιστες ομάδες και μάλιστα πέρυσι ήταν στον ίδιο όμιλο. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής και οι δυο αντίπαλοι της 1ης αγωνιστικής δεν έχουν δείξει εκείνα τα αγωνιστικά στοιχεία για να κριθούν. Είναι ένα αινιγματικό παιχνίδι και η κάθε ομάδα έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να βγει νικήτρια.

Εκτίμηση: Δεν υπάρχει φαβορί αλλά οι φιλοξενούμενοι έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω ονόματος…

Πέρυσι: 4-2 (β’ – 19η αγωνιστική)

Υψηλάντης – Αρματηλάτης

Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί. Ο Υψηλάντης ενισχύθηκε φανταστικά κι έχει φιλοδοξίες. Ο Αρματηλάτης δεν είναι η περσινή ομάδα. Πολλά νεαρά παιδιά πλέον και χωρίς την ανάλογη μεταγραφική ενίσχυση.

Εκτίμηση: Αναμένεται επικράτηση της ομάδας του Χρήστου Θεοχάρη. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα είναι έκπληξη.

Πέρυσι: 2-2 (21η αγωνιστική)

Λεοντάρι – Παναλίαρτος

Αν ήταν ο περσινός Παναλίαρτος θα μιλάγαμε διαφορετικά. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα της Αλιάρτου κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι αλλά έχασε και παίκτες ποιότητας. Το νεοφώτιστο Λεοντάρι θέλει στην πρεμιέρα τουλάχιστον να μη χάσει στην έδρα του.

Εκτίμηση: Κρίνοντας τη δυναμικότητα των ομάδων θα θεωρήσουμε φαβορί τον Παναλίαρτο αλλά εδώ ίσως «παραμονεύει» και η έκπληξη

Θήβα – Παμβαγιακός

Η Θήβα παρουσιάζεται ενισχυμένη φέτος και θέλει να αποφύγει τα περσινά. Η νεοφώτιστη ομάδα των Βαγίων κινήθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς στο μεταγραφικό παζάρι αλλά έχει την ομάδα για να ανταπεξέλθει σε δυσκολίες.

Εκτίμηση: Φαβορί η Θήβα αλλά είναι και ντερμπάκι…

Ορχομενός – Κεραυνός

Αίνιγμα η Α.Ε.Ο. που θα παρουσιαστεί με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο αλλά σίγουρα οργανωμένη. Έκανε και καλές μεταγραφές. Ο Κεραυνός έχει καλό ρόστερ με πολλές φιλοδοξίες.

Εκτίμηση: Με βάση το ρόστερ ο Κεραυνός έχει το ελαφρύ προβάδισμα αλλά η Α.Ε.Ο. έχει και τη… φανέλα

Πέρυσι: 1-0 (16η αγωνιστική)

Ένωση – Αμβρυσσέας

Ντέρμπι με τα όλα του. Ακόμα και φιλικό να ήταν το παιχνίδι θα ήταν ντέρμπι. Έπειτα από δυο χρόνια συναντώνται οι δυο ομάδες σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο Αμβρυσσέας σίγουρα είναι ομάδα Γ’ Εθνικής αλλά σε τέτοια παιχνίδια παίζουν κι άλλοι παράγοντες τον ρόλο τους. Η Ένωση παίζει στην έδρα της κι έχει την δυναμική να γίνει ανταγωνιστική απέναντι στην ομάδα του Διστόμου.

Εκτίμηση: Ο Αμβρυσσέας έχει το προβάδισμα αλλά σε τέτοια ντέρμπι ποτέ μη λες ποτέ…

Ρεπό: Κόκκινο

Comments are closed.