Σάββατο, Οκτώβριος 19

Βοιωτία: Αρχίζει το ματς… Φαβορί & αουτσάϊντερς

0

Το Σάββατο λοιπόν έχουμε την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της α’ κατηγορίας στη Βοιωτία. Ένα πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί με 15 ομάδες και θα ολοκληρωθεί σε 28 καθαρά αγωνιστικές ημέρες. Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται με ιδιαίτερο ξεχωριστό ενδιαφέρον από όλη την αθλητική Βοιωτία.

Και όπως σε κάθε πρωτάθλημα υπάρχουν τα φαβορί, τα αουτσάϊντερς αλλά και οι ομάδες που άλλες θα παλέψουν για μια καλή πορεία και άλλες θα δώσουν τη δικιά τους μάχη για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Το stereasports με βάση την περσινή πορεία των ομάδων, με βάση τι κράτησαν αλλά και τι πήραν θα προσπαθήσει να δώσει μια όσο το δυνατόν αντικειμενική ανάλυση για την κάθε ομάδα ξεχωριστά χωρίς αυτό να σημαίνει και κάτι αφού αρκετές φορές έχουμε δει φαβορί να… «πατώνουν» αλλά και κάποιες ομάδες να γίνονται ευχάριστες εκπλήξεις.

Αλλά πάντα με αντικειμενικά κριτήρια μπορούμε όμως πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να δώσουμε κάποια στοιχεία κατατάσσοντας τις ομάδες σε διάφορες «ταχύτητες».

Σίγουρα ένα από τα πρώτα φαβορί είναι ο Αμβρυσσέας προερχόμενος από τη Γ’ Εθνική. Από κει και πέρα Ένωση, Κόκκινο κατά πρώτο λόγο και Κεραυνός, Κυπάρισσος, Υψηλάντης κατά δεύτερο λόγο θα θεωρηθούν ως αουτσάϊντερ και ικανές ομάδες για πρωταγωνιστικό και ρυθμιστικό λόγο. Λίγο παρακάτω θα τοποθετήσουμε τον Παναλίαρτο. Μαυρομμάτι και Θήβα θα πάνε για μια καλή πορεία θέλοντας να τελειώνουν νωρίς και την παραμονή. Ορχομενός, Αρματηλάτης και οι τέσσερεις νεοφώτιστοι (Λεοντάρι, Παμβαγιακός, Δάφνη, Ελλοπιακός) θα είναι μια εξάδα ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχουμε και τις ευχάριστες εκπλήξεις γιατί μην ξεχνάμε παρά τα προβλήματα κάποιες ομάδες διαθέτουν βαριές φανέλλες και… μέταλλο όπως η Α.Ε.Ο. και η ιστορική Δάφνη που επανέρχεται…

Ας δούμε αναλυτικά κάθε ομάδα για να στοιχειοθετήσουμε βέβαια και τα παραπάνω:

Αμβρυσσέας: Η ομάδα του Διστόμου είναι το μεγάλο φαβορί για την εκ νέου άνοδο. Μια ομάδα που κράτησε όλο σχεδόν τον κορμό της Γ’ Εθνικής κάνοντας και σπουδαίες μεταγραφές ποιότητας δεν μπορείς να πει τίποτα παραπάνω παρά ότι έχει μια μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Θεωρούμε ότι ο Αμβρυσσέας αυτή τη στιγμή έχει ρόστερ Γ’ Εθνικής και φυσικά είναι μακράν το πρώτο φαβορί.

Ένωση Α.Σ.Α.: Σταθερή αξία η ομάδα των Άσπρων Σπιτιών Αντίκυρας. Θα πρωταγωνιστήσει αλλά δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να ακολουθήσει… Ομάδα με περίσσεια ποιότητα, άκρως ανταγωνιστική και σίγουρα θα είναι μέσα στην τετράδα κορυφής αλλά και τον πρώτο λόγο για να αμφισβητήσει την κορυφή…

Π.Α.Ο.Κοκκίνου: Ομάδα ικανή πλέον για όλα. Κράτησε το περσινό ρόστερ που πρωταγωνίστησε και έκανε σπουδαίες μεταγραφές που την ενισχύουν αφάνταστα ποιοτικά. Πέρυσι τρίτη θέση, φέτος αξίζει για κάτι παραπάνω. Είναι από τα μεγάλα αουτσάϊντερ για να μπει σφήνα στην κορυφή και να πρωταγωνιστήσει…

Κυπάρισσος: Η περσινή πορεία έδειξε ότι αντέχει τα δύσκολα κι έχει καλή ομάδα. Εγγύηση το περσινό ρόστερ και οι φετινές καλές μεταγραφές που έγιναν. Αν δείξει διάρκεια στην απόδοσή της η ομάδα της Αντίκυρας μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να μπει πρώτιστα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Κεραυνός Αγίου Θωμά: Τον κατατάσσομαι στα αουτσάϊντερς αλλά θα διατηρήσουμε και τις όποιες αμφιβολίες. Το περσινό καλό ρόστερ με τις φετινές καλές μεταγραφές αφήνουν τα περιθώρια για πρωταγωνιστικό ρόλο. Πέρσι όμως του έλειψε η διάρκεια. Αν φέτος το αντιστρέψει θα είναι και πάλι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις.

Παναλίαρτος: Πέρυσι τέταρτη θέση. Φέτος όμως λόγω κάποιων προβλημάτων στην αρχή έχασε αρκετά βασικά στελέχη που έδιναν άλλη ποιότητα στην ομάδα. Έγιναν κάποιες καλές μεταγραφές και θα προσπαθήσει να βρει τα πατήματά του. Θα διαπιστώσουμε στις πρώτες αγωνιστικές το τι θα μπορέσει να κάνει. Πάντως θα πολεμήσει για την πεντάδα και βλέπουμε…

Υψηλάντης: Φέτος μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να πρωταγωνιστήσει κατά κάποιο τρόπο. Έκανε καλές μεταγραφές που δίνουν μια σιγουριά στην ομάδα για άνετη παραμονή και από κει και πέρα μπορεί να μπει σφήνα και μέσα στην τετράδα ή πεντάδα.

Θήβα: Το σίγουρο είναι ότι φέτος θα παρουσιάσει πιο καλύτερο σύνολο αφού θα συνδυάσει τα νιάτα με την εμπειρία. Πήρε παίκτες έμπειρους για την κατηγορία που μπορούν να της δώσουν τον αέρα για μια άνετη παραμονή και παράλληλα να δουλεύονται και οι νεαροί παίκτες.

Μαυρομμάτι: Αν δεν υπάρξουν προβλήματα προπονήσεων σε αυτή την ομάδα το σίγουρο είναι ότι θα κάνει άνετη παραμονή. Έχει έδρα και έχει μέταλλο ως ομάδα. Με το περσινό ρόστερ και τις προσθήκες που έκανε μπορεί να κερδίσει και πάλι την παραμονή της στην κατηγορία. Ίσως και να είναι η ευχάριστη έκπληξη.

Ορχομενός: Το πρώτο αίνιγμα. Η ιστορική Α.Ε.Ο. παρουσιάζεται μεταμορφωμένη. Κι εδώ είναι το πρόβλημα. Βέβαια έχει θέσει ως στόχο την παραμονή και καλά κάνει αφού οι άνθρωποί της «πατάνε» καλά στο έδαφος. Έχει νεανικό και άπειρο σύνολο. Έχει κάνει και αρκετές μεταγραφικές προσθήκες με παίκτες καλής ποιότητας. Η αρχή θα δείξει πολλά…

Αρματηλάτης: Το δεύτερο αίνιγμα. Έφυγαν πολλοί παίκτες και υπήρξαν πολλά προβλήματα. Τώρα γίνεται μια ανασύνταξη και είναι στο… ψάξιμο. Δεν ξέρουμε τι θα μπορέσουν να κάνουν οι πολλοί νεαροί παίκτες αν δεν γίνουν και κάποιες μεταγραφές ποιότητας που μπορούν να δώσουν κάτι. Δύσκολα τα πράγματα αλλά ποτέ μη λες ποτέ σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παμβαγιακός: Η νεοφώτιστη ομάδα των Βαγίων επανέρχεται για να παραμείνει. Έχει αφήσει πίσω της τα προβλήματα του παρελθόντος και θέλει να καθιερωθεί στην κατηγορία. Το ρόστερ και οι μεταγραφές δείχνουν ότι θα το παλέψει γερά κι έχει κάποια πλεονεκτήματα από κάποιες άλλες ομάδες.

Δάφνη Ερυθρών: Το πρόβλημα για την ομάδα των Ερυθρών δεν είναι ο στόχος που θέτει αλλά κατά πόσο μπορεί να έχει την διοικητική και αγωνιστική σταθερότητα που ζητά η κατηγορία. Άλλωστε και πρόπερσι όταν υποβιβάστηκε τα ίδια έγιναν. Αν πάει καλά και σταθερά περισσότερο διοικητικά θα μπορέσει να παλέψει στα ίσια για την παραμονή αλλά και για κάτι περισσότερο.

Λεοντάρι: Έλειπε χρόνια από την κατηγορία και ίσως αυτό να τους δυσκολέψει εκεί στο Λεοντάρι. Έχει το περσινό ρόστερ και έκανε κάποιες μεταγραφικές προσθήκες και θα προσπαθήσει να σώσει την κατηγορία. Άλλωστε νεοφώτιστοι είναι και αυτός θα είναι και ο πρώτιστος στόχος τους.

Ελλοπιακός: Οι νεοφώτιστοι της Ελλοπίας θέλουν να αποδείξουν ότι δεν θα είναι ο «φτωχός συγγενής» της κατηγορίας. Θα δώσουν τη δική τους μάχη για την παραμονή στην κατηγορία και ότι προκύψει…

Η πρεμιέρα:

1η αγωνιστική

Μαυρομμάτι – Κυπάρισσος

Ελλοπιακός – Δάφνη Ερυθρών

Υψηλάντης – Αρματηλάτης

Λεοντάρι – Παναλίαρτος

Θήβα – Παμβαγιακός

Ορχομενός – Κεραυνός

Ένωση – Αμβρυσσέας

Ρεπό: Κόκκινο

Comments are closed.