Τρίτη, Νοέμβριος 12

«Καμία περικοπή…» λέει ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Κώστας Κολοκυθάς

0

«Τον Λεβαδειακό επειδή έχει συμβόλαιο δεν θα τον ικανοποιήσει καμία περικοπή. Για να μη θεωρηθεί όμως άπληστος αποδέχεται ό,τι ακριβώς έκαναν και με τις ομάδες της Super League» θα τονίσει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. Λεβαδειακός Κώστας Κολοκυθάς για το μείζον θέμα των τηλεοπτικών που «καίει» τις ομάδες της Super League 2.

Οι πρόεδροι των τριών «μεγάλων» της κατηγορίας, Λεβαδειακός, Γιάννινα, και Απόλλων Σμύρνης, αλλά και ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος, τονίζουν ότι θα μπορούσαν να δεχτούν μείωση της τάξεως του 12%,

Αναλυτικά οι δηλώσεις στην εφημερίδα Sportday:

Γιώργος Χριστοβασίλης (πρόεδρος ΠΑΣ Γιάννινα)

«Εξαρχής ζητήσαμε να ισχύσει ό,τι συμφωνήθηκε από πέρυσι. Εμείς υποβιβαστήκαμε εξαιτίας κάποιας αναδιάρθρωσης. Μας υποχρεώνουν να πάμε σε κεντρική διαχείριση χωρίς να μας πουν ποσά. Όλοι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε, αλλά και η ΕΡΤ πρέπει να κάνει κίνηση. Εμείς ως ΠΑΣ Γιάννινα θα δεχόμασταν περικοπή της τάξεως του 12% όπως έγινε και στη Super League 1. Στις υπόλοιπες ομάδες πλην ημών των τριών που πέσαμε, καλό θα ήταν να τους έδιναν τα χρήματα για να γίνει ένα πρωτάθλημα με τα στοιχειώδη.

Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα ας λάβουν υπόψιν ότι έχουμε 150 ποδοσφαιριστές σε Κ15, Κ16, Κ17 και Κ19. Ό,τι «χτίσαμε» τόσα χρόνια κινδυνεύει. Το 50% της επιβίωσης της ομάδας είναι τα τηλεοπτικά. Για τον ΠΑΣ είναι δύσκολη η χρονιά, αλλά θα δώσει τη μάχη της επιστροφής του. Λάβετε υπόψιν ότι δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα στον… αέρα. Δεν μιλάει κανείς για το ποσοστό από τις στοιχηματικές που κερδίζουν από το δικό μας προϊόν. Ας δώσουν ποσοστό από τα κέρδη των στοιχηματικών εταιρειών αν δεν θέλουν τηλεοπτικά».

Παναγιώτης Μονεμβασιώτης (πρόεδρος Απόλλωνα Σμ.)

«Ο Απόλλων Σμ. επιθυμεί και συμφωνεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2. Ο Απόλλων έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο (έχει υπογράψει προσύμφωνο) και θα το πληρώσουν αυτοί που έχουν υπογράψει. Το κράτος έχει συνέχεια, είναι απαράδεκτο να ανεπίτρεπτο να κοροϊδεύουν οι πολιτικοί, όπως τους εξυπηρετεί».

Κώστας Κολοκυθάς (πρόεδρος Λεβαδειακού)

«Τον Λεβαδειακό επειδή έχει συμβόλαιο δεν θα τον ικανοποιήσει καμία περικοπή. Για να μη θεωρηθεί όμως άπληστος αποδέχεται ό,τι ακρβώς έκαναν και με τις ομάδες της Super League 1. Δυστυχώς είμαστε ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχει παρά μόνο στα χαρτιά. Χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, χωρίς ασφάλιση, χωρίς να ξέρουμε πότε ξεκινάμε. Κατανοούν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις πόσοι εμπλεκόμενοι εργάζονται και βιώνουν όλη αυτή την ταλαιπωρία;».

Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος Super League 2)

«Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από την ΕΡΤ. Περιμένουμε να μας ενημερώσουν. Οι ομάδες της Super League 2 περιμένουν μία λογική μείωση επί των τηλεοπτικών όπως έγινε και στη Super League 1 για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Comments are closed.