Παρασκευή, Ιούλιος 10

Καταργείται η μικτή Νέων Κ-16; Αγγέλου: «Θα προσαρμοστούμε άμεσα…»

0

Με βάση δημοσιεύματα σημερινά από τις ιστοσελίδες   sports-academies.gr και  sentranews.gr η Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να καταργηθούν οι Μικτές Ομάδες Κ-16 (Μικτή Νέων) και το νέο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων θα διεξαχθεί με τις ηλικιακές κατηγορίες Κ-14 ( Μικτή Παίδων) και Κ-12 (Μικτή Προπαίδων).

Το πράγμα αυτό όμως αλλάζει τον σχεδιασμό των Μικτών Κ-16 και ειδικά για την Μικτή Νέων της Βοιωτίας που την αφορά το θέμα, ξέρουμε όλοι ότι  ξεκίνησε από πέρσι την Άνοιξη τις προεπιλογές με αρκετές προπονήσεις που έγιναν σε Λιβαδειά , Θήβα και Αλίαρτο , έχοντας κάνει «το κουμάντο» για να ξεκινήσει δυναμικά φέτος τη σεζόν.

Οι λόγοι που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση είναι ότι η Ομοσπονδία θέλει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις μικρότερες ηλικίες, αφού θεωρεί ότι η σημαντική δουλειά πρέπει να γίνει εκεί και ο ποδοσφαιριστής στην πιο μεγάλη ηλικία θα πρέπει να είναι έτοιμος μετά τα 17, για να παίζει στις ανδρικές ηλικίες και όχι να δουλεύει με το στυλ των υποδομών .  

Η αλλαγή στην μορφή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων θα ανακοινωθεί επίσημα από την ΕΠΟ μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Επειδή όλο αυτό το θέμα βγήκε στο φως εντελώς ξαφνικά και φέρνει αλλαγές στα σχέδια των Ενώσεων για το επόμενο πρωτάθλημα, αν τελικά αυτό διεξαχθεί με νέους κανόνες,  το stereasports επικοινώνησε με τον προπονητή της Μικτής Βοιωτίας Νέων ( Κ-16) Γιώργο Αγγέλου για να μας μιλήσει για το θέμα.

Να τι μας είπε: 

Ο προπονητής των μικτών Γιώργος Αγγέλου

» Σε οργανόγραμμα των αναπτυξιακών ηλικιών, υπάρχει αυτή η σκέψη και το πως θα δουλευτεί το πλάνο,αυτό το γνωρίζαμε, απλά δεν έχουμε ακόμα επίσημη απόφαση. Μέχρι η τεχνική επιτροπή της  ΕΠΟ να την ανακοινώσει, ότι και να πούμε αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα. Εμείς,απλά θα πάμε λίγο πίσω την προετοιμασία μας, αν τελικά παραμείνουμε σαν Κ-16. Δεν χάνουμε ουσιαστικά σε κάτι, αφού ήδη τα παιδιά, βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας,προπονούνται καθημερινά και παίζουν σε φιλικά παιγνίδια. Συνεπώς μέχρι την οριστική απόφαση ,θα πάμε λίγο πίσω τον προγραμματισμό των προπονήσεων μας. Αν επισημοποιήσει η ΕΠΟ, την οριστική κατάργηση των ομάδων Κ-16 , με συντονισμό από τον πρόεδρο των Μικτών κ. Καράμπελα και από τον τεχνικό διευθυντή κ. Πούλο ,θα προσαρμοστούμε άμεσα.  Ήδη έχουμε μιλήσει σαν team για όλα τα ενδεχόμενα της επόμενης μέρας, που θα είναι δύσκολη. Και αυτό γιατί θα πρέπει να τρέξουν θέματα με γοργούς ρυθμούς και εμείς με τη δουλειά μας, θα πρέπει να μειώσουμε την πιθανότητα λάθους. Θα παρουσιαστούμε όμως οργανωμένοι και δυνατοί, την ώρα που πρέπει για να εκπροσωπήσουμε και το νομό επάξια και να βοηθήσουμε τα παιδιά να πάνε στο υψηλότερο επίπεδο με το σωστό τρόπο».

Το stereasports, τονίζει ότι δεν υπάρχει επίσημη απόφαση της ΕΠΟ ή ανεπίσημη δήλωση στελέχους της τεχνικής επιτροπής για κάτι σχετικό.

Επειδή το θέμα απασχολεί και τα νέα παιδιά και τους γονείς λόγω υποχρεώσεων σε σχολεία -φροντιστήρια κ.λ.π. σε οποιαδήποτε εξέλιξη οι προσκλήσεις των παικτών θα ανακοινωθούν άμεσα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ.Β. από τους Ενωσιακούς προπονητές Γιώργο Αγγέλου και Ηλία Λιόντο. Και καλό είναι επί καθημερινής βάσεως και επειδή το θέμα είναι επίκαιρο,  οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται τη σελίδα της Ε.Π.Σ.Β. για να έχουν έγκυρη ενημέρωση. 

Comments are closed.