Δευτέρα, Φεβρουάριος 24

Η απάντηση του Τσιάμη στο stereasports

0

Με εξώδικη – πρόσκληση – διαμαρτυρία έστειλε στο stereasports και τον Γιάννη Παπαδήμο την απάντησή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Τσιάμης στα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν στο ρεπορτάζ του site και είχαν φυσικά αναφορά στο όνομά του.

Εμείς θα λέγαμε στον κ. Τσιάμη πως δεν χρειαζόταν οποιαδήποτε εξώδικη διαμαρτυρία γιατί κι έτσι να έστελνε την απάντησή του εμείς θα την καταχωρούσαμε αφού αυτό επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία και αυτό το έχουμε αποδείξει. Ο οποιοσδήποτε που δέχεται κριτική μέσα από το stereasports έχει και ο ίδιος την ευχέρεια να απαντήσει σε οτιδήποτε θελήσει. Αυτό είναι δεδομένο κι έτσι πράττουμε συνέχεια. Όταν κάνεις σε κάποιον κριτική είναι αναμφισβήτητο ότι αν θέλει να απαντήσει θα του δώσεις το δικαίωμα και το χώρο να το κάνει. Έτσι γίνεται πάντα. Κι έτσι θα γινόταν και με τον κ. Τσιάμη.

Βέβαια εδώ να πούμε ότι ο Γιάννης Τσιάμης φρόντισε να στείλει το εξώδικο μη τυχόν και φοβηθούμε. Μάλιστα φρόντισε κιόλας να το κοινοποιήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b πριν καν εμείς το λάβουμε στα χέρια μας. Αλλά το παραλείπουμε αυτό…

Θα πούμε λοιπόν στον κ. Τσιάμη ότι εμείς σεβόμαστε τους πάντες και δεν φοβόμαστε κανέναν. Και το έχουμε αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν. Και θα πούμε το εξής: Κριτική θα συνεχίσουμε να κάνουμε παντού και πάντα. Όποιος δεν θέλει την κριτική να μην ασχολείται με τα κοινά και τα δημοτικά και ας πάει στο σπιτάκι του κι εμείς θα τον αφήσουμε ήσυχο. Αυτά προς το παρόν.

Τέλος το stereasports δεν αμφισβητεί το βιογραφικό κανενός. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ένα πλούσιο βιογραφικό σε καθιστά αυτόματα υπεράνω κάθε κριτικής. Και ούτε σε αφήνει στο… απυρόβλητο.

Θα επανέλθουμε σύντομα και τώρα ακολουθεί…

Η απάντηση δια εξωδίκου του Γιάννη Τσιάμη:

«Προς απάντηση των από 21 & 23 Ιουνίου 2019 αναρτήσεων στο sitewww.stereasports.gr και στα δύο προφίλ στο Facebook (stereasports και stereasports.gr), με τίτλο: «Κόκκινο : Ο «βοσκός και τα … γίδια.» και με τίτλο: «Βγάζουμε τα γίδια από το μαντρί….». θέτω υπόψη των αναγνωστών τα εξής :

Βρίσκομαι στη θέση να πρέπει να καταστήσω αναλυτικά και δημόσια γνωστή την επαγγελματική και αυτοδιοικητική μου πορεία, προκειμένου να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου έναντι υβριστικών και συκοφαντικών δημοσιεύσεων που καταρρακώνουν το κύρος και αξιοπρέπειά μου, σπιλώνουν την μέχρι σήμερα διαδρομή μου στα κοινά και πλήττουν την περαιτέρω αυτοδιοικητική μου πορεία, προσβάλλουν την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, το κύρος και τις προσωπικότητες των ανθρώπων που με εμπιστεύονται 22 χρόνια τώρα. 
Καταρχάς, επαγγελματικά ασχολούμαι από το 1989 με τη Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες και μέχρι το 2015 εργαζόμουν ως στέλεχος πωλήσεων σε διάφορες ιδιωτικές εταιρίες προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Από το 2015 μέχρι σήμερα εξακολουθώ το ίδιο επάγγελμα αλλά ως ελεύθερος επαγγελματίας. Σε ό,τι αφορά τη κοινωνική και πολιτική μου δράση στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, όπως είναι γνωστό : 
• Το 1994, μόλις σε ηλικία 25 ετών, οι δημότες της Κοινότητας Κοκκίνου με εξέλεξαν πρώτο σε σταυρούς και διετέλεσα Πρόεδρος της Κοινότητας από το 1994 έως το 1998. Μάλιστα ήμουν ο νεότερος ηλικιακά Πρόεδρος Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα.
• 1998 – 2002: Οι κάτοικοι του Κοκκίνου μου κάνουν τη τιμή να τεθώ επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου ως Υποψήφιος Δήμαρχος στο Καποδιστριακό Δήμο Ακραιφνίας μόλις στα 29 μου χρόνια. Εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος Ακραιφνίας της αντιπολίτευσης. Σημειωτέον ότι οι δημότες της Κοινότητας Κοκκίνου εκφράζουν τη προτίμηση τους στο συνδυασμό μου στις εκλογές αυτές, με ποσοστό πάνω από 65%
• 2006 – 2010 : Οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Κοκκίνου με εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο πρώτο σε σταυρούς μεταξύ όλων των υποψηφίων από όλους τους συνδυασμούς. Διετέλεσα Αντιδήμαρχος του Δήμου Ακραιφνίας και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου για όλη τη θητεία 2006 – 2010. Επίσης ήμουν εκλεγμένο μέλος του Οικονομικού Εποπτικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων Κοινοτήτων της Βοιωτίας. Τέλος διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝ.ΔΙΑ (Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας).
• 2010 – 2014 : Ακολούθως και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές με το νόμο «Καλλικράτη» οι ψηφοφόροι της Κοινότητας Κοκκίνου με εξέλεξαν ξανά πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ορχομενού πλέον, μεταξύ όλων των υποψηφίων από όλους τους συνδυασμούς. Κατά τη θητεία αυτή διετέλεσα Αντιδήμαρχος Δήμου Ορχομενού από το 2010 έως το 2014. Επίσης κατά την ίδια θητεία διετέλεσα: Εκλεγμένο μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, εκλεγμένος εκπρόσωπος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ως μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε) μετά από εκλογή στη Γενική Συνέλευση των μετόχων και ομόφωνη πρόταση όλων των κοινωνικών φορέων, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΕΔΕ «Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Διαφάνειας & Επικοινωνίας», μέλος της Ομάδας Διοίκησης Έργου «Διαύγεια» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης(ΥΔιΜΗΔ) ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) καθώς και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Υπουργείου Μεταφορών & Δικτύων.
• 2014 – 2019:Για ακόμη μια φορά τις δημοτικές εκλογές του 2014 οι ψηφοφόροι της Κοινότητας Κοκκίνου με εξέλεξαν ξανά πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ορχομενού, μεταξύ όλων των υποψηφίων από όλους τους συνδυασμούς. Εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος στη μείζονα αντιπολίτευση όπου παραμένω έως σήμερα. Σημειωτέον ότι πέραν της πρωτιάς μου στη Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου, έρχομαι επίσης πρώτος και σε σταυρούς μεταξύ όλων των συνυποψηφίων μου στον ευρύτερο Δήμο Ορχομενού, και συνεπώς είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το εύρος της ομάδας που αποκαλέσατε «γίδια». Κατά τη θητεία αυτή με τη ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου Ορχομενού διετέλεσα, εκλεγμένος εκπρόσωπος της ΠΕΔ Στερεάς (πρώτος σε ψήφους μεταξύ των συνυποψηφίων μου) για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ. Εκλέγομαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας – Κ.Ε.Δ.Ε, (πρώτος σε ψήφους μεταξύ των συνυποψηφίων μου) θέση την οποία κατέχω μέχρι σήμερα. Ψηφίζομαι ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Οργάνωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ με αρμοδιότητα υπεύθυνου στο τομέα αυτό για όλους τους Δήμους της χώρας, θέση την οποία κατέχω μέχρι σήμερα. Εξακολουθώ να είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤΑΑ Α.Ε (κύριοι μέτοχοι η Κ.Ε.Δ.Ε , το Υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας κ.α.) και μάλιστα ως μοναδικός εκπρόσωπος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε και το παλιότερο μέλος του Δ.Σ της ΕΕΤΑΑ ΑΕ πλέον από το 2014. Διατελώ εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Ε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ στην Οικονομική & Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδας στην οποία με εκλέγουν και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ο.Κ.Ε. Εκπροσωπώ την ΚΕΔΕ ως μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα (ΕΠ ΜΔΤ). Επίσης ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ είμαι μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ). Από τις 25 Οκτωβρίου 2018 μέχρι σήμερα ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ και με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών είμαι μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Ελέγχου Αρμοδιοτήτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών. Από το 2014 μέχρι σήμερα είμαι μέλος της Επιτροπής Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών.

• Δημοτικές εκλογές 26 Μαΐου 2019:Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές πριν ένα μήνα στις 26 Μαΐου 2019 δείχνουν ξανά στο πρόσωπό μου την εμπιστοσύνη τους οι συμπατριώτες μου και με εκλέγουν για άλλη μια φορά πρώτο σε σταυρούς στη Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου ως Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ορχομενού, μεταξύ όλων των υποψηφίων από όλους τους συνδυασμούς.
Έχω αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής μου στην Αυτοδιοίκηση και στο τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα και εδώ και 15 χρόνια περίπου μοιράζω το χρόνο μεταξύ της οικογενειακής μου εστίας στην Αθήνα και της κατοικίας μου στο χωριό μου, για να μπορώ να αποδίδω τα μέγιστα στον αυτοδιοικητικό μου αγώνα, να είμαι εκεί τη στιγμή που πρέπει και όπως πρέπει δίπλα στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Οι άνθρωποι αυτοί, που δεν ανέχομαι να αποκαλούνται από κανέναν «γίδια», τιμούν με την ψήφο τους την προσπάθεια μου για την προαγωγή των τοπικών συμφερόντων του Δήμου μας, επειδή γνωρίζουν καλά ποιόν έχουν εμπιστευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα το απέδειξαν περίτρανα για άλλη μια φορά και πριν ένα μήνα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές διότι έχουν δει τον αγώνα μου για τα κοινά να αποδίδει σε υπαρκτά έργα και δράσεις στο τόπο μου, τα οποία απολαμβάνουν όλα αυτά τα χρόνια. Συνεπώς οι προσδοκίες τους έχουν βγει αληθινές για αυτό και ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.
Σε όλη αυτή την αυτοδιοικητική μου πορεία με τους συμπατριώτες μου ψηφοφόρους μου, έχουμε προφανώς χτίσει δεσμούς εμπιστοσύνης αναγνωρίζοντας και τα έργα μου και τις δράσεις μου και τον ανιδιοτελή τρόπο με τον οποίο επιλέγω να προασπίσω τα τοπικά συμφέροντά τους όλα αυτά τα χρόνια. Από το 1994, με την επίμονη προσπάθεια συνοδοιπόρων, συνεργατών και εμού, στον τόπο μας έχουν πραγματοποιηθεί γήπεδα & αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδότοποι, πλατείες , δεξαμενές ύδρευσης , αγωγοί ύδρευσης , δημοτική οδοποιία, αγροτική οδοποιία, σύνδεση του Κάστρου με το Κόκκινο μέσω του Κωπαιδικού πεδίου, δεξαμενές σε κτηνοτρόφους, προμήθεια πυροσβεστικού οχήματος, δράσεις πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, και πολλά άλλα για τα οποία τόσο εγώ όσο και η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Κοινότητας Κοκκίνου είμαστε περήφανοι.
Αγαπητοί συμπολίτες μου, με σεβασμό στην τιμή που μου κάνετε 22 χρόνια τώρα να με αναδεικνύετε πρώτο εκπρόσωπο σας στη διαχείριση των κοινών του τόπου θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα δίνω άκοπα και διαρκώς μαζί σας τον ανιδιοτελή αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας στην βάση των δημοκρατικών μου πεποιθήσεων και των προσωπικών μου αρχών ασκώντας κάθε νόμιμο μέσο για να αποσοβήσω πρακτικές που πλήττουν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Σας δίνω το λόγο μου ότι τέτοιες πρακτικές δε θα περάσουν».

Γιάννης Τσιάμης

Το άρθρο φυσικά δεν θα διαγραφεί παρά την απαίτηση του Γιάννη Τσιάμη ο οποίος μεταξύ των άλλων ιδιοτήτων έχει και αυτή του δημοσίου προσώπου. Στο εξώδικο που λάβαμε μας υποδεικνύει να αποσύρουμε τα επίμαχα δημοσιεύματα από την ιστοσελίδα καθώς και από τα προφίλ του Facebook του stereasports.gr & stereasports. Το εξώδικο αποτελεί εντολή για γενικό σιωπητήριο κάθε σχολίου και κανένα Μ.Μ.Ε. και κανένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να το αποδεχθεί αυτό χωρίς να απεκδυθεί τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Comments are closed.