Δευτέρα, Ιανουάριος 20

»Έτσι κάνουν όλοι» (της Φανής Θεοδώρου)

0

Όλα τα δεινά του Έλληνα προέρχονται από δύο φράσεις-εκφράσεις ριζωμένες μέσα του, »έτσι κάνουν όλοι» και »έτσι τα βρήκαμε». Αγκιστρωμένοι στο παρελθόν, αδυνατούμε να δούμε το παρόν.


Γράφει η Φανή Θεοδώρου

Σε λίγο θα πάμε στις κάλπες μηρυκάζοντας αυτές τις δύο φράσεις, καμία διαφοροποίηση. Στα τηλεοπτικά πάνελ το αδιαχώρητο με συζητήσεις επί συζητήσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων να εξαπολύουν βέλη για το ποιος έβλαψε λιγότερο τον έρμο τούτο τόπο, συχνά πυκνά προσπαθούν να κυριαρχήσουν στην πανελίστικη συζήτηση ακόμη και με ύβρεις. Το απόλυτο χάος.

Επειδή κάποιος ήταν κακός ο άλλος γίνεται αυτόματα καλύτερος; Ο ένας λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον άλλον; Παραλογισμός. Αναπάντητα ερωτήματα που καθορίζονται όμως από τον φόβο της αλλαγής, επώδυνης μεν αναγκαίας δε.

Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο αφόρητη βγάζοντας ο κάθε πολιτικός τα απωθημένα του, ενώ την ίδια στιγμή και εν όψει τουρκικών υποθαλάσσιων γεωτρήσεων στην Κύπρο και τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο διακυβεύεται η εθνική μας κυριαρχία. Πόσοι αναρωτηθήκαμε για τη ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα;

Η ΝΔ με πολιτικές προσεγγίσεις τύπου »θα μειώσουμε τον ΦΠΑ» όπως εξαγγέλλει ο Μητσοτάκης με ασαφές χρονοδιάγραμμα και κυρίως χωρίς να ξεκαθαρίζει το αφορολόγητο θα έπρεπε να μας προβληματίζουν βαθύτατα. Τσίπρας και Μητσοτάκης φλερτάρουν με τους ψηφοφόρους κάνοντας λόγο για επενδύσεις, ανάπτυξη επιδοτήσεις, πιασιάρικα θέματα δεν λέω, κοστολογημένα δεν είναι, λέω.

Γιατί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν αγγίζουν τα εθνικά θέματα ή αυτά τα αγγίζουν μόνο οι εταίροι μας, μέσω της αυτοδιάθεσής μας; Κάτι οι επισκέψεις Τσίπρα στην Αμερική κάτι η σιωπή Μητσοτάκη κάτι η Ευρώπη να κουνάει το δάχτυλο στον Ερντογάν με τον τελευταίο να δείχνει αμετανόητος πορευόμαστε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ιστορικά αν το δεις ο κόσμος άλλαξε από αυτούς που διαφοροποιήθηκαν και όχι από αυτούς που συμμορφώθηκαν.

Καλή ψήφο and God bless you

Comments are closed.