Παρασκευή, Νοέμβριος 22

Κόκκινο: Ο «βοσκός» και τα… γίδια

0

Ας ηρεμήσουν εκεί στο Κόκκινο. Και ας ησυχάσουν και να μην τρομάζουν με το παραμικρό. Και να μην πιστεύουν όσα πάει να τους «πλασσάρει» κάποιος πολιτικάντης επιτήδειος για να τους απροσανατολίσει επειδή ο ίδιος ως ανεύθυνο ανθρωπάκι που είναι πάντα απουσιάζει από τα μεγάλα προβλήματα του χωριού που θέλουν τις απαραίτητες λύσεις στην ώρα τους.

Ευτυχώς όμως για όλους και δυστυχώς γι’ αυτό το ανθρωπάκι υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται και δίνουν τις λύσεις εκεί που χρειάζονται και στην ώρα που χρειάζεται.

Μιλάμε για τη λύση που δόθηκε σε ένα πρόβλημα που προέκυψε με την συναίνεση αρκετών αιρετών ανθρώπων του χωριού που προσπάθησαν να έλθουν σε συνεννόηση και τα κατάφεραν παρά τα διάφορα που ακούστηκαν μόνο και μόνο από παραπληροφόρηση. Ας ησυχάσουν λοιπόν οι εμπλεκόμενοι και ας γίνει το πάθημά τους μάθημα… Όλα έληξαν όμορφα και ομαλά…

Αλλά όμως θα πρέπει να πούμε πλέον μερικά πραγματάκια για να μπουν όλοι στη θέση τους εκεί στο Κόκκινο και να αρχίσουν να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και να… ξυπνήσουν. Αν δεν το κάνουν και τώρα είναι άξιοι της μοίρας τους και ας κλειστούν στο… καβούκι τους και στον ύπνο του δικαίου όπως τόσα χρόνια, όχι όλοι βέβαια, το πράττουν.

Κατ’ αρχάς όσοι είχαν τα… ούμπαλα πήγαν στη συνάντηση και αποφάσισαν να λυθεί το πρόβλημα εν τη γενέσει του. Σεβάστηκαν το χωριό τους, είχαν την ευθιξία και ανέλαβαν την ευθύνη με οποιοδήποτε κόστος να λυθεί το πρόβλημα. Και το έπραξαν τιμώντας τα ρούχα που φοράνε…

Εκεί ήταν ο αντιδήμαρχος Κώστας Ζυγογιάννης, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Φουρτάκας και η τριάδα του τοπικού συμβουλίου (Σπύρος Καραγιάννης, Θεοφανία Θεοδώρου, Χρήστος Νίκας). Δεν θα εξαιρέσουμε και τον νέο πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου (από Σεπτέμβρη) Γιώργο Μπαρμπέρη που δήλωσε και αυτός το παρόν. Όλοι αυτοί έδειξαν πραγματικά ότι πάντα είναι στις επάλξεις να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα όποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα προκύψει. Και τα κατάφεραν. Και πήραν πάνω τους την ευθύνη όπως θα έπρεπε να κάνουν. Άσχετα αν ακούστηκαν στη συνέχεια κάποια διαφορετικά πράγματα που «καλλιέργησαν» κάποιοι. Αυτό είναι εντελώς αμελητέο μπροστά στο θάρρος και την ευθύνη που είχαν οι αιρετοί που προαναφέραμε.

Μόνο ένας δεν πήγε στη συνάντηση. Ο οποίος τη γνώριζε και ήθελε να πραγματοποιηθεί. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Τσιάμη. Το ανεύθυνο αυτό ανθρωπάκι που στα καλά παρουσιάζεται ως τιμητής των πάντων και όταν προκύπτουν σοβαρά και ουσιαστικά προβλήματα έχει πάγια τακτική να κρύβεται στο λαγούμι του, γιατί έτσι έχει μάθει και θέλει να μην αναλαμβάνει ευθύνες αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Και θέλει ο ανεύθυνος πολιτικάντης παρασκηνιακά να δίνει κατευθυντήριες γραμμές κατηγορώντας και άλλους. Και σε αυτό έχει ιστορικό που θα τα αναφέρουμε σε άλλα ρεπορτάζ.

Και δεν έκανε μόνο αυτό. Φρόντισε παραπληροφορώντας να ρίξει τις ευθύνες σε άλλους αν και εφ’ όσον δεν λυνόταν το πρόβλημα. Αλλά όμως δεν είχε τα ούμπαλα (πότε δεν τα είχε…) να πάει στη συνάντηση και να αναλάβει και αυτός τις ευθύνες που ανέλαβαν και οι υπόλοιποι. Το μόνο που ξέρει να κάνει πάντα είναι να εμφανίζεται όταν λύνονται τα προβλήματα κάνοντας κακής ποιότητας δημαγωγία.

Το stereasports δεν θα σταματήσει να κάνει κριτική σε αυτό το ανεύθυνο ανθρωπάκι έχοντας πολλά ράμματα για τη γούνα του. Αυτό θα το δείτε στην πορεία.

Αλλά στο προκείμενο θέμα τώρα θα πρέπει να καταλάβουν όλοι στο Κόκκινο ποιοι πραγματικά βοηθάνε όταν πρέπει, αναλαμβάνοντας ευθύνες και πολιτικό κόστος και ποιος κρύβεται πίσω από φουστάνια για να μην φανεί, ως ευθυνόφοβος που είναι. Και μιλάμε για τον κύριο Τσιάμη. Τις άθλιες και αδέξιες «πολιτικές» του κινήσεις εμείς δεν τις χάφτουμε. Γιατί τέτοιες άθλιες κινήσεις έχουν διχάσει μια κοινωνία. Κι ας καταλάβουν κάποιοι που παίρνουν τηλέφωνα ποιος δεν ήθελε να λυθεί το πρόβλημα. Με διαφορετικό τρόπο δεν μπορούμε να τους το εξηγήσουμε και δεν μας ενδιαφέρει κιόλας αν δεν θέλουν να το καταλάβουν.

Ας τον χαίρονται λοιπόν τον Γιάννη Τσιάμη. Και πολύ περισσότερο ας τον χαίρονται τα… γίδια που κουβαλάει μαζί του. Αλλά να ξέρουν και τα αθώα αυτά γίδια ότι αν ρίξουμε το λύκο στο μαντρί τους ο πρώτος που θα «λακίσει» και θα τα εγκαταλείψει θα είναι ο… βοσκός τους. Το πιάσατε;

Θα επανέλθουμε….

Comments are closed.