Πέμπτη, Ιούλιος 9

Για «συμφωνία οπισθοδρόμησης» μίλησε η Γιώτα Πούλου

0

Για «συμφωνία οπισθοδρόμησης» και όχι «συμφωνία προοπτικής» μίλησε η Δήμαρχος Λιβαδειάς και εκ νέου υποψήφια Γιώτα Πούλου αναφερόμενη στον αντίπαλό της και υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Ταγκαλέγκα στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε.

«Πρέπει να σταθούμε σε μερικούς συμβολισμούς της προεκλογικής εκστρατείας» τόνισε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος Λιβαδειάς μιλώντας αρχικά για την σύνθεση των ψηφοδελτίων:

«Εμείς συνεχίζουμε όπως το 2010 όπου μια ομάδα ανθρώπων χωρίς παράγοντες χωρίς κομματικές ταυτότητες ενωθήκαμε για το καλό του τόπου, δώσαμε τη μάχη μας και το 2014 μας τίμησαν οι δημότες και γίναμε δημοτική αρχή. Έτσι και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα. Χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς παράγοντες, με αυτούς τους νέους ανθρώπους που ακολουθούν το πρόγραμμα και το όραμα της απερχόμενης δημοτικής αρχής η οποία τώρα έχει εμπλουτιστεί με νέες ιδέες και νέα πρόσωπα»

Για τον συμβολισμό του άλλου ψηφοδελτίου η Γιώτα Πούλου είπε: «Το άλλο ψηφοδέλτιο αλήθεια ποια είναι η σύνθεση και ποιοι είναι αυτοί που εκλέγονται; Νομίζω ότι οι δημότες μας πρέπει να σταθούν σε αυτό. Πρέπει πραγματικά να σταθούν γιατί δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω περισσότερα πράγματα».

Η Γιώτα Πούλου στάθηκε και σε έναν άλλο συμβολισμό: «Θέλω να σταθώ στην εικόνα που πλαισιώνει τον κ. Ταγκαλέγκα σε όλη την προεκλογική εκστρατεία» είπε και αναφέρθηκε διεξοδικά στα πρόσωπα του Νίκου Στάμου, του Παναγιώτη Αγνιάδη και του Δημήτρη Παπαγγελή.

Επίσης η Δήμαρχος Λιβαδειάς μίλησε και για την παρουσία της Εκκλησίας σε αυτές τις εκλογές:

«Κατά την άποψή μου δεν θεωρώ ότι εμπλέκεται η Εκκλησία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Γεώργιο σε αυτή την διαδικασία. Γνωρίζω πολύ καλά τι λέω και το πιστεύω αυτό. Απλά δεν ντρέπονται (ο συνδυασμός του κ. Ταγκαλέγκα) να χρησιμοποιούν το όνομα τους ότι και καλά υποστηρίζουν τη δικιά τους υποψηφιότητα. Θα ήθελα λιγάκι να σοβαρευτούν σε αυτό το επίπεδο γιατί εμείς εκτιμάμε ότι η Εκκλησία είναι θεσμός που είναι πάνω από μας. Έχουν έναν άλλο ρόλο οι ιεράρχες μας και δεν είναι δυνατόν να εμπλέκονται πίσω από τα διάφορα τμήματα και να κάνουν εκλογές και να μπαίνουν σε αυτή την αντιπαράθεση».

Η Γιώτα Πούλου «στιγμάτισε», όπως προαναφέραμε, στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Ταγκαλέγκα την παρουσία του Νίκου Στάμου και του Νίκου Παπαγγελή, που εκλέχτηκαν, αλλά και την σε άλλη επίπεδο «παρουσία» του προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη.

Για τον Νίκο Στάμο:

«Ο κ. Στάμος, ένας άξιος συμπολίτης έκανε την πορεία του στην αυτοδιοίκηση, εξαφανίστηκε για 15 χρόνια, πουθενά δεν είδαμε τις απόψεις του και ξαφνικά επανεμφανίζεται στην τοπική κοινωνία. Και προσέξτε. Δεν είναι κακό αυτό. Όμως το να εγγυάται στη γενέτειρά μου ότι ο κ. Ταγκαλέγκας είναι καλό παιδί, αυτό έχει πολλούς συμβολισμούς. Ποιος εγγυάται αλλά και γιατί χρειάζεται εγγύηση ο κ. Ταγκαλέγκας; Αυτό δεν το κατάλαβα πραγματικά»

Για τον Παναγιώτη Αγνιάδη:

«Ο κ. Αγνιάδης εκπροσωπεί έναν θεσμό. Είναι πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας. Στον θεσμό αυτόν συμμετέχουν άνθρωποι απ’ όλες τις κοινωνικές κατηγορίες και απ’ όλα τα επαγγέλματα. Αλήθεια δεν τους προσβάλλει η επιμονή να παίξει και πρωτεύοντα ρόλα στα δημοτικά πράγματα; Δεν καταλαβαίνω πραγματικά ποια είναι η μεγάλη αυτή ιδέα που του δίνει όλη αυτή τη δύναμη να παρεισφρύει μέσα σε ένα άλλο πεδίο το οποίο δεν είναι του Επιμελητηρίου».

Για τον Νίκο Παπαγγελή:

«Δεν με ακούσατε ποτέ να κάνω καμία αναφορά για τον κ. Παπαγγελή από τότε που ανέλαβα το Δήμο. Αλλά θα τα πω σήμερα γιατί αξίζουν οι δημότες να μάθουν μερικά πράγματα. Δεν ήθελα απλά να ποινικοποιήσω την πολιτική ζωή. Τώρα θα μιλήσω με στοιχεία. Βρήκα έναν Δήμο «μπαχτατζή» που χρώσταγε σε όσους συνεργαζόταν. Βρήκα έναν Δήμο που μετά τις 11 οι υπηρεσίες του δεν δούλευαν. Βρήκα έναν Δήμο χωρίς μελέτες. Βρήκα έναν Δήμο με 1029 απ’ ευθείας αναθέσεις και μιλάμε για ένα ποσό των 19 εκ. Και εγκαλούνε εμάς που έχουμε κάνει σε πέντε χρόνια 722 απ’ ευθείας αναθέσεις σε έναν προϋπολογισμό τριπλάσιο.

Κι αν ήμασταν σε ένα debate θα ρωτούσα τον κ. Ταγκαλέγκα πως εκτιμά την Δημαρχιακή περίοδο του κ. Παπαγγελή. Θα την έλεγε θετική; Γιατί εμείς ζήσαμε την παντελή απουσία του κ. Παπαγγελή από τον Δήμο Λεβαδέων. Η μόνη του έννοια ήταν η ΚΕΔΕ και οι επιτροπές. Επίσης θα σας υπενθυμίσω λίγο την ιστορία με την φούστα και τα παντελόνια. Ότι χάθηκε στην μοναδική πόλη της Ελλάδας το πανεπιστημιακό τμήμα. Ήταν τότε επί θητείας του κ. Παπαγγελή που δήλωνε ότι φοράει παντελόνια.

Θα πω κιόλας πως υπήρχαν και δυο , τρεις περιπτώσεις που έπρεπε να απευθυνθώ στη δικαιοσύνη και δεν το έκανα. Και ξέρετε τι άλλο έκανε ο κ. Παπαγγελής; Ήταν πρόεδρος στη ΔΕΠΟΔΑΛ. Πήραμε μια εταιρεία που είχε δίκες, ποινικές διώξεις και τα έργα ήταν ημιτελή».

Και το ερώτημα της Γιώτας Πούλου: «Αλήθεια αυτή είναι συμφωνία προοπτικής ή είναι συμφωνία οπισθοδρόμησης; Είναι ένα ερώτημα που βάζω πραγματικά στους δημότες» 

Η Γιώτα Πούλου αντιπαρέβαλλε το πρόγραμμά της με το πρόγραμμα του κ. Ταγκαλέγκα: «Ο κ. Ταγκαλέγκας έχει μια συρραφή πολλών διαφορετικών προγραμμάτων που δεν αντιστοιχούν στην δική μας πραγματικότητα. Ο κ. Ταγκαλέγκας έχει ασκήσει και διοίκηση. Και ως αντιπεριφερειάρχης δεν έκανε τίποτα απ’ όσα είχε πει».

Καταλήγοντας η Γιώτα Πούλου έστειλε το μήνυμα:

«Τώρα η Λιβαδειά θα ψηφίσει για Δήμαρχο και αναγκαστικά θα πρέπει να συγκριθούμε. Ποιον Δήμαρχο θέλουν οι Δημότες. Θέλουν έναν Δήμαρχο που να έχει γνώση, όραμα, επάρκεια, ανεξαρτησία, εμπειρία ή θέλει ένα Δήμαρχο με πρόγραμμα που έχει μόνο γενικόλογα πράγματα;

Το κλίμα πραγματικά έχει αλλάξει. Και η αγωνία των δημοτών είναι αν συνεχιστεί το έργο μας ή αν έχουμε πισωγύρισμα. Και επίσης φοβούνται για την ανεξαρτησία του Δήμου.

Ζητάω λοιπόν να με εμπιστευτούν και να εγγυηθώ για την ολοκλήρωση αυτού του πολύ μεγάλου έργου. Πιστεύω πραγματικά ότι την Κυριακή η νίκη θα είναι δική μας»

Comments are closed.