Τρίτη, Οκτώβριος 22

Το debate των Ορχομένιων

0

Το debate των υποψηφίων Δημάρχων του Ορχομενού που έγινε την Πέμπτη το βράδυ στο Star Κεντρικής Ελλάδας μας οδήγησε σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα όπως αναμενόταν άλλωστε…

Το ότι στις εκλογές που πλησιάζουν δυο θα είναι τα φαβορί για να αναλάβουν τη νέα Δημοτική Αρχή στον Ορχομενό. Από τη μια ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση τώρα» με τη Βούλα Καράλη και από την άλλη ο συνδυασμός «Συνέπεια και Πράξη» με τον Γιάννη Νταβαλούμη.

Και εδώ ακριβώς θα έχουμε τις όποιες τοποθετήσεις και αντιπαραθέσεις. Από τη μια η Βούλα Καράλη που εκφράζει το νέο και από την άλλη ο Γιάννης Νταβαλούμης που εκφράζει τη συνέχεια της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Και οι δυο έδειξαν ότι έχουν πρόγραμμα. Με αρκετές διαφορές βέβαια πάνω στις οποίες οι πολίτες του Ορχομενού θα κρίνουν και θα ψηφίσουν.

Από τους άλλους τρείς συνδυασμούς θα περιμέναμε κάτι το διαφορετικό αλλά δεν έπεισαν.

Βέβαια η «Λαϊκή συσπείρωση Ορχομενού» με τον Γιώργο Σκόπα αναφέρθηκε στα αναμενόμενα και στις πάγιες θέσεις του Κ.Κ.Ε. Δεν περιμέναμε κάτι το διαφορετικό. Απλά ο συνδυασμός του κ. Σκόπα με κριτήριο την απλή αναλογική θέλει να πάρει κάτι παραπάνω αν μπορέσει. Ο Γιώργος Σκόπας είχε λόγο στο debate και μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά του.

Ο Πρόδρομος Εμμανουηλίδης μίλησε ως πολίτης και όχι ως υποψήφιος Δήμαρχος. Θέλησε να δείξει ότι έχει πρόγραμμα αλλά φάνηκε καθαρά ότι είναι πολύ μακριά από τα αυτοδιοικητικά. Η «Δύναμη ανατροπής» δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή στο debate.

H «Πορεία Προοπτικής» του Σταύρου Χριστακάκη φαίνεται ότι σταμάτησε κάπου στο 1998 με τη δραχμή. Γιατί από τότε έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια. Με αναφορές σε ένα μακρινό παρελθόν και χωρίς πρόγραμμα αλλά και μακριά από την αυτοδιοίκηση δεν μπορείς να πείσεις…

Comments are closed.