Σάββατο, Οκτώβριος 19

Ορχομενός: Το «ύστατο χαίρε» της ασυνέπειας και απραξίας

0

Την Δευτέρα 13 Μαΐου ο υποψήφιος Δήμαρχος Ορχομενού Γιάννης Νταβαλούμης κάλεσε σε συνάντηση φορείς της πόλης, συλλόγους και υποψήφιους τοπικούς συμβούλους με την παρουσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του καθώς και με την παρουσία του απερχόμενου Δημάρχου Λουκά Υπερήφανου.

Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι την ίδια μέρα και την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της υποψήφιας Δημάρχου Βούλας Καράλη. Μάλιστα τα εγκαίνια είχαν προαναγγελθεί προ πολλού και πριν αποφασίσει ο κ. Νταβαλούμης να κάνει αυτή τη συγκέντρωση.

Ως σκεπτόμενοι πολίτες και νοήμονες άνθρωποι μας γεννώνται ορισμένα εύλογα ερωτηματικά.

Γιατί ο κ. Νταβαλούμης επέλεξε μετά την αναγγελία των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της Βούλας Καράλη να κάνει αυτή τη συνάντηση την ίδια μέρα και την ίδια ώρα όπως είπαμε παραπάνω; Τι προσπάθησε να πετύχει με αυτή του την άστοχη ενέργεια; Μήπως να αποδυναμώσει τη συγκέντρωση της Βούλας Καράλη;

Η άρον, άρον αυτή «μάζωξη» κατέδειξε με περίτρανο τρόπο τις φοβίες του συνδυασμού του και του ιδίου.

Γιατί δυστυχώς αυτό που σκεπτόταν δεν το πέτυχε. Ο κόσμος του Ορχομενού τίμησε τον συνδυασμό «Επανεκκίνηση τώρα» και έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα νίκης και στον κ. Νταβαλούμη και σε όλους εκείνους που προσπάθησαν να υπονομεύσουν τη συγκέντρωση.

Ο κ. Νταβαλούμης διατείνεται για πολιτικό πολιτισμό στην προεκλογική του καμπάνια. «Πράσινα άλογα» θα λέγαμε εμείς. Αυτός δεν είναι πολιτικός πολιτισμός αλλά πρακτικές άλλων μακρινών εποχών που μας παραπέμπουν αλλού. Αυτό λέγεται ξεκάθαρη ασυνέπεια.

Ας παραβλέψουμε θεωρητικά όμως τα παραπάνω και ας δούμε γιατί έκανε αυτή τη συγκέντρωση. Μήπως για να ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων;

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο κ. Νταβαλούμης είναι απερχόμενη Δημοτική Αρχή αλλά και ήταν αναπληρωτής Δημάρχου τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ποια προβλήματα να ακούσει. Αυτά που ο ίδιος (ως Δημοτική Αρχή) δημιούργησε και που ποτέ δεν βρήκαν τη λύση τους πέντε ολόκληρα χρόνια και νομίζει ότι οι δημότες του καλλικρατικού δήμου δεν έχουν γνώση της κατάστασης;

Οι ίδιοι που τα δημιούργησαν θέλουν να μας πουν ότι τώρα θα τα λύσουν; Πέντε χρόνια τι έκαναν; Χαρταετό πέταγαν;

Υπήρχε απραξία της Δημοτικής Αρχής σε όλο της το μεγαλείο και αυτό το «τίμημα» πληρώνεται. Και οι ίδιοι το έχουν πάρει αυτό τη μήνυμα και γι’ αυτό το λόγο κάνουν κινήσεις πανικού… Και φυσικά εκθέτονται ανεπανόρθωτα.

Και ασυνέπεια λοιπόν και απραξία… Και η παρουσία του Λουκά Υπερήφανου μας δείχνει ότι οι εκλογές συνεχίζονται με την… ουρά του. Και ο νοών νοείτω…

Απλά όλα αυτά μας παραπέμπουν στο ύστατο χαίρε της ασυνέπειας και απραξίας και μέσα από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα επανέλθουμε…

Comments are closed.