Τρίτη, Οκτώβριος 22

Κώστας Σωτηρόπουλος: «Πατρίδα μας η Στερεά»

0

Φίλοι και φίλες, αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες. 

Η Στερεά Ελλάδα και η Βοιωτία «μένουν πίσω». Οι ευκαιρίες απομακρύνονται και τα προβλήματα μας πνίγουν. Η περιφέρεια μας, από την πρώτη θέση που κατείχε σε ανάπτυξη πανελλαδικά, βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση.

Οι άλλοτε δυναμικές αγροτικές περιοχές σήμερα παρακμάζουν, χωρίς νέα σύγχρονα αρδευτικά έργα και υποδομές προώθησης των προϊόντων τους στις αγορές, ενώ οι αγρότες έχουν αφεθεί στην τύχη τους. 

Οι βιομηχανικές περιοχές απαξιώνονται και τα εύρωστα εργοστάσια που έδιναν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε συμπολίτες μας, έχουν καταντήσει άδεια «κουφάρια». Η ανεργία στα ύψη και οι τοπικές κοινωνίες σε απόγνωση. Ενα ευρύτατο συναίσθημα επικρατεί παντού, οι πολίτες αισθάνονται απομονωμένοι, χωρίς ελπίδα και χαμόγελο.

Ο Κώστας Σωτηρόπουλος παρέα με Νίκο Γεωργακόπουλο, Πάρι Βυλλιώτη και Γιώργο Ζιώγα

Εμείς, οι πολίτες που αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Βοιωτίας, οφείλουμε να δράσουμε, να προτείνουμε βιώσιμες λύσεις που θα ξαναδώσουν χαμόγελο και ελπίδα. 

Όλα αυτά τα προβλήματα αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας για να θέσουμε τις βάσεις μιας βιώσιμης ανάπτυξης, με έκαναν να αποδεχθώ την τιμητική πρόσκληση να εργαστώ στο πλευρό της Κατερίνας Μπατζελή, ενός ανθρώπου με ευρωπαϊκό κύρος και εμπειρία.

Η Κατερίνα Μπατζελή διαθέτει ισχυρή γνώση των τοπικών και περιφερειακών προβλημάτων, αλλά και των πολιτικών και των χρηματοδοτικών εργαλείων, που χρειάζεται να αξιοποιήσουμε, ώστε να αλλάξουμε ριζικά την Περιφέρεια μας.

Συντάσσομαι λοιπόν με τον συνδυασμό «Πατρίδα μας η Στερεά» και την υποψήφια Περιφερειάρχη Κατερίνα Μπατζελή, ενώνοντας τις δυνάμεις μου με ένα αξιόλογο σύνολο συνυποψηφίων, ώστε μαζί με την κοινωνία να σχεδιάσουμε, να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε ένα καλύτερο μέλλον γι’αυτήν.

Εύχομαι το Περιφερειακό Συμβούλιο να προκύψει μετά από έναν δημοκρατικό και πλήρως διαλογικό προεκλογικό αγώνα. Καλή δύναμη σε όλους τους συνυποψήφιους κι ανθυποψήφιους.

Comments are closed.