Δευτέρα, Ιούλιος 6

Λεβαδειακός: 1η Επιστημονική Ημερίδα

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, η 1η  Επιστημονική Ημερίδα της ΠΑΕ Λεβαδειακός,  με θέματα την ψυχολογική υποστήριξη των ποδοσφαιριστών, την διατροφή αυτών, τη ρεφλεξολογία στο χώρο του ποδοσφαίρου και την πρόληψη των τραυματισμών.

Μία ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βοιωτία με την ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ να αποδεικνύει έμπρακτα ότι δίνει ξεχωριστή σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια που μπορεί να επηρεάσει τη διαδρομή και σταδιοδρομία κάθε ποδοσφαιριστή.

Την ημερίδα παρακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές U17 και U19 και το προπονητικό team της ΠΑΕ Λεβαδειακού.

Μία ακόμη πρωτοπορία για την ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, που εκτός τον τεχνικών και αγωνιστικών γνώσεων, επενδύει και στην επιστήμη. Οι ομιλητές με αναλυτικές αναφορές ο καθένας στον τομέα του έδωσαν απαντήσεις σε κάθε απορία των παρευρισκομένων ποδοσφαιριστών αλλά και του τεχνικού επιτελείου της ομάδας.

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η Ψυχολόγος κ. Κατσαρή Αργυρούρα με Θέμα: “Η ψυχολογία στους αθλητές”.

Στη συνέχεια η Διατροφολόγος κ. Πούλου Κατερίνα ανέπτυξε το Θέμα: “Η σημασία του πρωινού γεύματος και εφηβική παχυσαρκία”

Ακολούθησε  η ρεφλεξολόγος κ. Ράπτη Χαρά με Θέμα: “Η Ρεφλεξολογία στο ποδόσφαιρο”

Τέλος η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τον Φυσικοθεραπευτή κ. Καραμάνη Λουκά (υπεύθυνος αποκατάστασης ΠΑΕ Λεβαδειακός) με Θέμα:  “Πρόληψη των τραυματισμών σε αθλητές στην ανάπτυξη”

Μετά το πέρας της ημερίδας, οι επιστημονικοί συνεργάτες είχαν προσωπική επαφή με τους ποδοσφαιριστές τόσο της U17 όσο και της U19 αναφερόμενοι διεξοδικά στα αποτελέσματα της ημερίδας και υποσχέθηκαν ότι στο εγγύς μέλλον θα διοργανωθούν και άλλες ημερίδες με ιδιαίτερα θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ευχαριστεί τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη για την παραχώρηση της αίθουσας, για την πραγματοποίηση της ημερίδας.

Comments are closed.