Τετάρτη, Φεβρουάριος 19

Ε.Π.Σ.Βοιωτίας: Ομόφωνα Οικονομικός – Διοικητικός Απολογισμός

0

Με το Σώμα να εγκρίνει «ομόφωνα» τον Οικονομικό Προϋπολογισμό για το 2019 (από 01/01/2019 μέχρι και 31/12/2019) που υπέβαλλε προς έγκριση το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της «τακτικής» γενικής συνέλευσης των μελών –σωματείων της δύναμης της Ε.Π.Σ.Β. που διεξήχθη το βράδυ (Δευτέρα, 28/01), στο συνεδριακό κέντρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ε.Π.Σ.Β., στον Αγιο Σπυρίδωνα.
Λίγο νωρίτερα οι αντιπρόσωποι των σωματείων είχαν εγκρίνει επίσης «ομόφωνα», τόσο τον Διοικητικό Απολογισμό,  όσο και τον Οικονομικό Απολογισμό του δ.σ. για το έτος 2018 (από 01/01/2018 μέχρι και 31/12/2018).

Οι εργασίες της γ.σ. που διεξήχθη και αυτή κάτω από την διακριτική παρουσία μελών εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (σεκιούριτι), ξεκίνησαν με κάποια… «ένταση» καθώς το μέλος του δ.σ., Ηλίας Καντάς, ο οποίος έχει εκφράσει την διαφοροποίησή του από το υπόλοιπο δ.σ., θέλησε να καθίσει στο «πάνελ» όπου κάθονταν και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, με τον πρόεδρο του δ.σ., Κώστα Νίκα και εκ του κατασταστικού, προεδρεύοντα της γ.σ., να μην το επιτρέπει, αρχικά. Τελικά, ο κ. Καντάς κάθισε στο «πάνελ».

Αφού έγινε η καταμέτρηση των σωματείων που ήταν παρόντα και διαπιστώθηκε η σχετική απαρτία άρχισαν οι εργασίες της γ.σ. και ορίστηκαν τρείς γραμματείς για να κρατούν τα «πρακτικά» της γ.σ. (πρακτικά κρατούσε και η νέα υπάλληλος της Ε.Π.Σ.Β. η οποία ήταν στην αίθουσα).
Πριν από όλα τα άλλα, όμως, όπως επιτάσσει και το έθιμο, ο πρόεδρος του δ.σ. της Ε.Π.Σ.Β., Κώστας Νίκας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ενωσης και ευχήθηκε σε όλους τους εκπροσώπους των σωματείων «Καλή Χρονιά».
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε κλήρωση («δίκην “φλουριού”») και τα «τυχερά» σωματεία κέρδισαν από μια δωρεάν διαιτησία καθώς και μπάλες.

Αμέσως μετά το Σώμα πέρασε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γ.σ.
Ο κ. Νίκας ανέγνωσε στα μέλη των δ.σ. των σωματείων τον Οικονομικό Απολογισμό (έσοδα και έξοδα της Ε.Π.Σ.Β.), τον οποίο οι εκπρόσωποι είχαν ήδη στα χέρια τους σε μορφή εγγράφων που τούς είχαν διανεμηθεί μέσα σε ωραία τσάντα που έφερε τα λογότυπα της Ε.Π.Σ.Β. και της Ε.Π.Ο.
Ανάμεσα σε άλλα, είπε ότι το δ.σ. έχει: «…τακτοποιήσει τα οικονομικά της Ε.Π.Σ.Β. σε πολύ μεγάλο βαθμό και με τέτοιο τρόπο που κανείς δεν μπορεί να «ακουμπήσει» τίποτα. Εχουμε βάλει σειρά σε όλα και έχουμε μειώσει τα έξοδα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα χρήματα που έχουμε εξοικονομίσει θα τα επιστρέφουμε στις ομάδες, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα».
Περνώντας στον Αγωνιστικό και Διοικητικό Απολογισμό της χρονιάς που πέρασε ανέγνωσε στο Σώμα τις ενέργειες που έχει κάνει και τις αποφάσεις που έχει πάρει το δ.σ. προς όφελος των σωματείων της Βοιωτίας.
Κατόπιν το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, Δημήτρης Κατής, ανέγνωσε στο Σώμα την έκθεσή της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τον Οικονομικό Απολογισμό.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κ. Καντάς ο οποίος, αρχικά, είπε ότι για τα οικονομικά της Ενωσης στο παρελθόν έχει κάνει σχετική καταγγελία στην εισαγγελία και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης. Στην συνέχεια είπε ότι για το 2017 και το 2018 θα υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά διότι, όπως δήλωσε, τα στοιχεία που ειπώθηκαν νωρίτερα είναι πλαστά.
Τον λόγο πήρε ο κ. Νίκας ο οποίος απευθυνόμενος προς το Σώμα τόνισε ότι όποιο σωματείο, όποιο μέλος δ.σ. έχει ερωτήσεις ή απορίες για τον οικονομικό απολογισμό μπορεί να ρωτήσει και θα πάρει τις απαντήσεις διότι όλα είναι σε παραστατικά και αυτά υπάρχουν, είναι εκεί και ο καθένας μπορεί να τα δει. Τόνισε, δε, ότι αυτά που λέει ο κ. Καντάς δεν τον αγγίζουν και άλλος θα την… «πατήσει» στο τέλος, διότι ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος από το δ.σ. έχει εισπράξει έστω ένα ευρώ από την Ε.Π.Σ.Β.
Κάπου εκεί ανέβηκαν οι τόνοι, αλλά για πολύ λίγο και σύντομα το Σώμα, οι αντιπρόσωποι των σωματείων, κλήθηκαν να ψηφίσουν για τον Οικονομικό Απολογισμό του 2018 αν τον εγκρίνουν ή όχι.
Το Σώμα τον ενέκρινε «ομόφωνα» και έτσι προχώρησαν στο τρίτο και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης της τακτικής γ.σ. που ήταν ο Οικονομικός Προϋπολογισμός για το 2019.
Σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες το Σώμα τον ενέκρινε «ομόφωνα» και έτσι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της γ.σ. με τον κ. Νίκα να εύχεται Καλή Χρονιά και ότι η Ε.Π.Σ.Β. θα είναι στο πλευρό όλων των σωματείων της Βοιωτίας.

Πηγή: starsports

Comments are closed.