Τετάρτη, Φεβρουάριος 19

Γιώργος Μανιώτης: Αγάπη για το ορεινό τρέξιμο

0

Ο Γιώργος Μανιώτης άρχισε δειλά την ενασχόληση του με το ορεινό τρέξιμο το 2015.Η ιδιαίτερη αγάπη του για τη φύση, τα μονοπάτια και τους ορεινούς αγώνες αποδεικνύεται έμπρακτα, καθώς τα τελευταία χρόνια με σκληρή δουλειά έχει καταφέρει να έρθει στο προσκήνιο με ξεχωριστές επιδόσεις και διακρίσεις σε ορεινούς αγώνες αντοχής.  Ξεκλέψαμε λίγο από το χρόνο του για να μάθουμε περισσότερα για το ορεινό τρέξιμο και τη σχέση του με αυτό.

Ξεκίνησες το ορεινό τρέξιμο το 2015 στην Λιβαδειά. Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το αθλητικό σου παρελθόν

Η σχέση μου με τον αθλητισμό ξεκίνησε από τα παιδικά μου χρόνια.Αγωνιζόμουν για αρκετά χρόνια σε ομάδες ποδοσφαίρου, σε ερασιτεχνικό ή ημιεπαγγελματικό επίπεδο… Μου αρέσει ο αθλητισμός και προσπαθούσα πάντα να αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας μου,κάνοντας γυμναστήριο ή κάποια άλλη αθλητική δραστηριότητα. Το 2014 ξεκίνησα για προσωπική ευχαρίστηση το ορεινό τρέξιμο. Μετά από ένα χρόνο μου δόθηκε η ευκαιρία να τρέξω σε έναν αγώνα στους Δελφούς 25 χλμ, παίρνοντας ουσιαστικά το βάπτισμα του πυρός στον αγώνα αυτό. Η εμπειρία ήταν συναρπαστική και ανακάλυψα ότι θέλω να ασχοληθώ με περισσότερη αφοσίωση στους ορεινούς αγώνες αντοχής.

Το 2015 οι συμμετοχές σου σε αγώνες είχαν κυρίως τοπικό χαρακτήρα, ενώ από το 2016 οι συμμετοχές σου πολλαπλασιάστηκαν σε κορυφαίους αγώνες με πρωτιές στη γενική και ηλικιακή κατηγορία. Τι σε ώθησε να συμμετέχεις σε περισσότερους αγώνες σε όλη την Ελλάδα;

Βασικό κίνητρο αποτελεί η επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, να δοκιμάζω τις ατομικές μου 35972181_10216731577668620_4016061375452282880_nδυνάμεις και να θέτω νέους στόχους κάθε φορά. Κατά δεύτερον, οι αγώνες αυτοί ικανοποιούν την επιθυμία μου να γνωρίσω τρέχοντας τα πανέμορφα βουνά της χώρας με την πλούσια βλάστηση και τις σπάνιες εικόνες της φύσης.

Παρότι είσαι ερασιτέχνης δρομέας, εντούτοις χρειάζονται καθημερινές θυσίες και πολύ σκληρή προπόνηση για να μπορείς να διατηρείσαι σε ένα καλό επίπεδο. Πώς τα καταφέρνεις να ανταποκρίνεσαι στις απαιτήσεις των προπονήσεων;

Τοσα χρόνια που ασχολούμαι με το τρέξιμο, θεωρώ ότι η κινητήριος δύναμη είναι η αγάπη για αυτό που κάνω,είτε σε αγώνα είτε σε προπόνηση… Για να ξεπεράσεις τα όρια που ο ίδιος θέτεις ή για να πετύχεις, πρέπει να κανείς θυσίες στη ζωή σου. Δε γίνεται διαφορετικά. Χρειάζεται αγωνιστική διάθεση…

Η βελτίωση που εμφανίζεις χρόνο με το χρόνο είναι αξιοσημείωτη…

Σημαντικό ρόλο στην αθλητική μου πορεία με το τρέξιμο παίζουν οι φίλοι μου. Κάνουμε μαζί προπονήσεις, μοιραζόμαστε κοινές εμπειρίες και μέσα από αυτό βελτιωνόμαστε όλοι.

Ποια είναι η αγαπημένη σου αγωνιστική απόσταση ;

Νιώθω ότι μου ταιριάζουν περισσότερο οι αγώνες μέχρι 40 χλμ. Στο μέλλον θα ήθελα να δοκιμαστώ και σε έναν αγώνα υπεραποστάσεων.

Έχεις λάβει μέρος σε κάποιον αγώνα στο εξωτερικό; Υπάρχει στα σχέδιά σου μια τέτοια συμμετοχή;

Είναι αλήθεια ότι στο άμεσο μέλλον θα αγωνιστώ σε κάποιον αγώνα του εξωτερικού ενώ θα ήθελα να τρέξω στις Άλπεις…

Πάντα υπάρχουν και οι αναποδιές στους αθλητές. Ποια ήταν η δική σου άσχημη στιγμή;

Για να αποκτηθούν οι καλές επιδόσεις, υπάρχουν πολλές δύσκολες στιγμές και κυρίως πολλοί τραυματισμοί, που είναι αναπόφευκτοι. μέσα από αυτές τις διαδικασίες, όμως, γίνεσαι ακόμα πιο δυνατός. κι αυτό είναι το αθλητικό πνεύμα, να μην πτοείσαι μπροστά στο κάθε εμπόδιο, αλλά να παλεύεις να το ξεπερνάς!

Comments are closed.