Τετάρτη, Φεβρουάριος 19

«Ο Ορχομενός που μας πληγώνει…» (του Νίκου Κα’ί’λη)

0

Στον Ορχομενό λοιπόν φίλοι μου, όπου το »τίποτα δε μπορεί να αλλάξει
 και το όλοι είναι ίδιοι» έχει γίνει δόγμα και η απογοήτευση των πολιτών
 έχει φτάσει στο ζενίθ είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των υγιών
 δυνάμεων που διαθέτει η πόλη μας.

KailisΓράφει ο Νίκος Κα’ί’λης

Όπου και να βρεθεί κανείς, θα ακούει ό,τι ο Ορχομενός έχει μια τεράστια πολιτιστική και όχι μόνο κληρονομιά. Ότι έχει δυνατότητες μεγάλες να αναβαθμιστεί και αξιώσεις για να επιτύχει την θέση και την αίγλη που του αξίζει, που του αναλογεί.

Το μόνο επιχείρημα όμως που επικρατεί για την κατάσταση αυτή είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται,
ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν γυρίσει -λόγω της πίκρας τους- την πλάτη στον τόπο τους θεωρώντας ως δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αλλάξουν τα πράγματα στον Ορχομενό.

Ακόμη και τώρα, με την έναρξη των έργων για τη δημιουργία του μεγάλου έργου του Αρχαιολογικού Πάρκου δεν υπάρχει το ενδιαφέρον που θα έπρεπε από τους πολίτες , οι περισσότεροι δε, πιστεύουν πως δε θα προλάβουν να το δούν ολοκληρωμένο.

Κανείς δε θεωρεί εφικτό, ό,τι οι Πηγές των Χαρίτων θα είναι κάποτε καθαρές,
αξιοποιημένες, ελκυστικός προορισμός για περιπάτους και όχι μόνο.

Κανείς δε πιστεύει, ότι στον Συνοικισμό, θα επικρατήσει ποτέ, καθαριότητα στην πλατεία του και στους εσωτερικούς εγκαταλελειμμένους δρόμους του.

Κανείς δε μπορεί να ονειρευτεί την πλατεία του ΑΓ. Σώστη ξανά ζωντανή, γεμάτη κόσμο, με εκδηλώσεις και μαγαζιά που δουλεύουν.

Κανείς δε περιμένει να δει αξιοποιημένη την περιοχή της Δραγατσούλας, πόλο έλξης την Πλατεία των Ηρώων και αναβαθμισμένες τις περιοχές γύρω από το κέντρο της πόλης.

Εθελοντισμός ΥΠΑΡΧΕΙ.
Με εθελοντισμό -κυρίως- πραγματοποιείται το Καρναβάλι, με εθελοντισμό αποκτήσαμε ξανά  ερασιτεχνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό, με εθελοντισμό δημιουργούνται ομάδες νέων ανθρώπων που αφορά τον αθλητισμό και δεν έχουν υποδομές, με εθελοντισμό έγινε στο παρελθόν »πρότυπο» η η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού.

Ιδέες υπάρχουν.
Ανθρώπινο υλικό υπάρχει.

Λοιπόν? Αλλάζουμε?

Comments are closed.