Τετάρτη, Φεβρουάριος 19

«Όσα δεν φτάνει η αλεπού…». Η απάντηση στη Δήμαρχο Λιβαδειάς

0

Με δελτίο τύπου και με τίτλο «Ενημέρωση Δημάρχου Λεβαδέων για το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς» στο site του Δήμου Λιβαδειάς (livadia.gr) μας ενημερώνουν παίρνοντας τώρα θέση όσον αφορά το Γήπεδο. Και εκτός των άλλων γίνεται και αναφορά στο ρεπορτάζ του stereasports (διαβάστε εδώ…) και όπως λέει το δελτίο το αφήνουν ασχολίαστο ως απαράδεκτο…

Ας δούμε τι λέει το δελτίο Τύπου…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς ενημέρωση των δημοτών σημειώνουμε ότι ο Δήμος Λεβαδέων έχει αποστείλει δύο επιστολές προς την ΠΑΕ ΑΠΟ Λεβαδειακός με Α.Π.: 21489/7.8.2015 και 22122/19.8.2015 με τις οποίες καλούσε εγκαίρως το Διοικητικό Συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομάδας σε συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή για την υπογραφή της νέας σύμβασης πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της Super League.

Αύριο, Παρασκευή 28 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση αυτή με εκπροσώπους της ΠΑΕ για την υπογραφή της νέας σύμβασης. Επίσης, ενημερώνουμε ότι η καταλληλότητα του Δημοτικού Σταδίου εξακολουθεί να παραμένει στα ίδια ακριβώς επίπεδα με εκείνα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Τίποτα δεν άλλαξε.

Τέλος, όσον αφορά ανυπόγραφο σχόλιο που είδε το φως της δημοσιότητας, στην ιστοσελίδα Sterea Sports, με το οποίο εμμέσως πλην σαφώς καταλογίζονται ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για ολιγωρία θα προτιμούσα να το αφήσω ασχολίαστο ως απαράδεκτο, και να απαντήσω μόνο με λαϊκές ρήσεις “εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι” ή “τι είχες Γιάννη μ” τι είχα πάντα…” και επειδή η δημοσιογραφική μνήμη είναι “κοντή” ας θυμηθεί ο αρθρογράφος τι έγινε πέρυσι με τον αντίστοιχο αγώνα του Παναθηναϊκού.

Η απάντηση του stereasports

Προφανώς στην τελευταία παράγραφο που μιλάει σε πρώτο ενικό πρόσωπο έχουμε την εντύπωση ότι αυτά τα λέει η Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου και δεν αμφιβάλλουμε γι’ αυτό. Άλλωστε επίσημο δελτίο τύπου είναι.

Πρώτα απ’ όλα στην καθ’ όλα αγαπητή και σεβαστή Δήμαρχό μας θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι την δημοσιογραφική μας μνήμη την έχουμε προς το παρόν τουλάχιστον αν και με αυτά που βλέπουμε μπορεί και να την χάσουμε. Εν πάσει περιπτώση αφού ακόμα την έχουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τα όσα συνέβησαν πέρυσι και «ξεσπιτώθηκε» για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Λεβαδειακός. Ας ανατρέξουν όλοι στα ρεπορτάζ για να δουν ποιος είχε δίκηο και άδικο. Άλλωστε σε αυτό το θέμα το stereasports δικαιώθηκε σε όσα είχε πει και αυτό δεν αμφισβητείται. Και δεν θέλουμε να αναφερόμαστε συνέχεια στο παρελθόν πιστεύοντας ότι τα όποια λάθη θα μπορούσαν να διορθώνονται στο παρόν και στο μέλλον.

Εμείς δεν θέλουμε να έλθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν. Πόσο μάλλον με την Δήμαρχο Λιβαδειάς που θέλουμε και πρέπει να την βοηθήσουμε για να αναβαθμιστεί η πρωτεύουσα της Βοιωτίας που με βάση αυτά που βλέπουμε σε όλες τις πρωτεύουσες είμαστε στην πιο χειρότερη μοίρα και δεν λέμε να «συνέλθουμε». Και το καθήκον της Δημάρχου είναι αυτό κι εμείς θα είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Από κει και πέρα στην περίπτωση του Σταδίου, δεν μπορεί κάποιοι πρέπει να έχουν τις ευθύνες. Και το Στάδιο λέγεται Δημοτικό με ότι αυτό συνεπάγεται. Όχι όταν μας συμφέρει να το «βαπτίζουμε» Δημοτικό και όταν δεν μας συμφέρει να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς. Έπρεπε να γίνουν κάποια έργα και δεν έγιναν. Τελεία και παύλα.

Δεν θα μπούμε σε κύκλο αντιπαραθέσεων. Αυτά που είπαμε τα πιστεύουμε, γι’ αυτό και το ρεπορτάζ. Ως stereasports προσκαλούμε και προκαλούμε την Δήμαρχο σε μια εφ’ όλης συζήτηση όχι μόνο για το Στάδιο αλλά και για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Λιβαδειά που εμείς τις… βλέπουμε από μια διαφορετική σκοπιά. Σε μια συζήτηση αποκλειστική στο stereasports ζητώντας ουσιαστικές απαντήσεις από την Δήμαρχό μας για όλους και για όλα. Είμαστε ανοικτοί και την περιμένουμε…

Τώρα όσον αφορά τις λαϊκές ρήσεις θα πούμε και μεις ότι «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» αλλά και ότι «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Δυο εσείς, δυο κι εμείς.

Και τέλος να πούμε ότι όταν σε μια πόλη της παίρνουν εν μια νυκτί το Πανεπιστήμιο και δεν κουνιέται καμιά Αρχή τότε είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας…

Για το stereasports

Γιαννης Παπαδήμος (με υπογραφή)

Comments are closed.