Τρίτη, Οκτώβριος 22

Ράλι Ακρόπολις: Κρύο, βροχή και… Λάτβαλα

0

161740684MB00008_FIA_WORLD_

Αλλαγή στην κορυφή και σκληρές μάχες επιφύλασσε η δεύτερη ημέρα του 59ου ράλι Ακρόπολις.Οι οδηγοί έτρεξαν στις οχτώ ειδικές διαδρομές με τις τρεις τελευταίες να πραγματοποιούνται υπό συνθήκες βροχής, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των οδηγών.Στην κορυφή της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Γιάρι Λάτβαλα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα του Ευγκένι Νόβικοφ στη δεύτερη ειδική της ημέρας (SS4) πέρασε πρώτος και στη διάρκεια των έξι ειδικών αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο Ντάνι Σόρντο στο ένα λεπτό.

Ωστόσο, ο Φινλανδός οδηγός τόνισε πως παρά τη διαφορά που έχουν, πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι λόγω της δυσκολίας του αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ισπανός οδηγός της Citroen, ο οποίος δεν θέλησε να ρισκάρει στις λασπωμένες ειδικές του δεύτερου λουπ μένοντας πολύ πίσω από τον Λάτβαλα.

Σταθερή ήταν η απόδοση του Τιερί Νουβίλ, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας βρίσκεται στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ανάσα πήρε ο Αλ Ατίγια, αφού η βροχή δυσκόλεψε πολύ τον Μίκελσεν, ο οποίος έχασε πολύτιμο χρόνο με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει την τέταρτη θέση.

Δύο θέσεις από την έναρξη της δεύτερης ημέρας κατάφερε να κερδίσει ο Μαντς Όστμπεργκ. Ο οδηγός της Ford ανέβασε ρυθμούς και αναρριχήθηκε στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης.

Τις τελευταίες θέσεις της δεκάδας συμπληρώνουν οι άτυχοι του αγώνα: Μίκο Χιρβόνεν, Ευγκένι Νόβικοφ και Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο Χιρβόνεν ολοκλήρωσε τη δεύτερη ημέρα από την όγδοη θέση, αντιμετωπίζοντας δεύτερο κλατάρισμα στον αγώνα στην SS8.

Πίσω από τον οδηγό της Citroen βρίσκεται ο Ευγκένι Νόβικοφ, ο οποίος κέρδισε δύο ειδικές στο δεύτερο λουπ της δεύτερης ημέρας.

Το στόχο του εκπλήρωσε ο Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος με τη νίκη στην τελευταία ειδική ανέβηκε στη δέκατη θέση, ρίχνοντας στην 11η τον πολύ καλό Ρόμπερτ Κούμπισα.

Αναλυτικά οι χρόνοι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας:

1. Λάτβαλα, VW , 2:32:42.8
2. Σόρντο, Citroen, +1:04.1
3. Νουβίλ, M-Sport Ford, +1:43.1
4. Αλ Ατίγια, Citroen- Qatar WRC +3:46.1
5. Μίκελσεν, VW + 4:11.8
6. Όστμπεργκ, M-Sport Ford, + 5:26.3
7. Πρόκοπ, Czech Ford, +5:50.3
8. Χιρβόνεν, Citroen, +7:52.2
9. Νόβικοφ, M-Sport Ford, +8:16.1
10. Οζιέ, VW, +10:29.5
11. Κούμπιτσα, WRC2, +11:02.2

Νικητές ειδικών:

SS1: Ευγκένι Νόβικοφ
SS2: Ευγκένι Νόβικοφ
SS3: Γιάρι Λάτβαλα
SS4: Γιάρι Λάτβαλα
SS5: Γιάρι Λάτβαλα
SS6: Ντάνι Σόρντο
SS7: Γιάρι Λάτβαλα
SS8: Ευγκένι Νόβικοφ * Υπό συνθήκες βροχής
SS9: Ευγκένι Νόβικοφ
SS9: Σεμπαστιάν Οζιέ* Υπό συνθήκες βροχής

Comments are closed.