Δευτέρα, Φεβρουάριος 24

Αγγέλου: «Στόχος η παραμονή»

0

Με τον Γιώργο Αγγέλου θα πορευθεί φέτος η νεοφώτιστη Δόξα στο πρωτάθλημα της α’ κατηγορίας. Η ομάδα του Μουρικίου εμπιστεύτηκε τις τύχες της στο νεαρό τεχνικό που έχει άριστα δείγματα γραφής όπου κι αν δούλεψε. Ο Γιώργος Αγγέλου μίλησε στο stereasports.com και οριοθέτησε τους φετινούς στόχους της Δόξας.

«[more…]»

 Γιώργο πως αποφάσισες να πάς στη Δόξα αφήνοντας μια πετυχημένη χρονιά στο Ύπατο και παράλληλα να πας σε μια ομάδα του διπλανού χωριού , που όλοι ξέρουν ότι πάντα υπάρχουν οι σχετικές κόντρες….

«Κατ’ αρχήν να ευχηθώ καλή σεζόν σε όλους με υγεία. Η απόφαση μου είχε να κάνει καθαρά με θέματα οργάνωσης. Θεώρησα ότι ο πρόεδρος της ομάδας του Υπάτου, ο Δημήτρης Βάθης ότι δεν είχε βοήθεια από κανέναν και δεν έβλεπα στον ορίζοντα και κάποιους εκεί να ενδιαφέρονται και να  είναι ενεργοί να τον βοηθήσουν ουσιαστικά, προκειμένου να ‘’στήσουν ‘’μια  ομάδα με  ΄΄σειρά’’. 

Μακάρι να έχουν αλλάξει τα πράγματα, και η ομάδα εκεί να έχει μπει σε ένα σωστό δρόμο . Θα δείξει…

Στο Μουρίκι υπάρχουν αρκετά άτομα στο Δ.Σ,  είναι πολύ κοντά στην ομάδα καθημερινά, ενώ η οργάνωση αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι ιδιαίτερα καλή για τα δεδομένα ερασιτεχνικού σωματείου . Δουλεύω μόνο για την προπόνηση και τα ματς , χωρίς να με απασχολούν άλλα χρονοβόρα και πολλές φορές ψυχοφθόρα πράγματα.   Όσον αφορά την ΄΄κόντρα’’ μεταξύ των δύο γειτονικών χωριών υπάρχει, αλλά μέσα στα φυσιολογικά όρια, όπως συμβαίνει και σε άλλα μέρη , τίποτε ακραίο και άσχημο…».

 Πως πηγαίνει η προετοιμασία της ομάδας (αν υπάρχει δηλαδή παρουσία παικτών‚ οργάνωση‚ πειθαρχία κ.λ.π.)‚ ποιοι οι φετινοί στόχοι της ομάδας και  μπορούν να υλοποιηθούν ;

«Η προετοιμασία θα μπορούσε να είναι σε καλύτερο δρόμο. Υπάρχουν καθημερινά σημαντικές απουσίες παικτών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, κάποιοι έπρεπε να κάνουν τις διακοπές τους , ενώ μετά το 15Αύγουστο , στο Μουρίκι και γενικότερα στην περιοχή της Θήβας, πολλά παιδιά απασχολούνται στην εμποροπανήγυρη για ένα μεροκάματο , κάτι το οποίο δεν μπορεί να το στερήσεις αυτήν την εποχή από ένα νέο παιδί. Για παράδειγμα στο 1Ο φιλικό στον Ορχομενό πήγαμε μόνο με 14 παίκτες κάτι άσχημο για πρώτο ματς, παρά την καλή παρουσία που είχαμε στο παιγνίδι…   

Πιστεύω όμως ότι δεν είμαστε σε άσχημο δρόμο , απλά πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή .

Εν τω μεταξύ ακούστηκαν και κάποια ειρωνικά σχόλια για το ότι ξεκινήσαμε στις 6 Αυγούστου νωρίς την προετοιμασία. Αν δεν το είχαμε κάνει όμως, με τη συμμετοχή που υπάρχει τώρα στις προπονήσεις ,δεν νομίζω ότι θα υπήρχε παίκτης που θα πήγαινε στο πρωτάθλημα με πάνω από 8-10 προπονήσεις στα πόδια του …Οπότε ‘’ο νοών νοείτω’’».

 Για θέματα πειθαρχίας και οργάνωσης;

«Για θέματα πειθαρχίας και οργάνωσης που με ρωτήσατε δεν το συζητάμε , και η Διοίκηση σε θέματα οργάνωσης και τα παιδιά σε θέματα πειθαρχίας είναι πραγματικά υποδείγματα . Όσον αφορά την πειθαρχία στην Ελλάδα την μπερδεύουμε με το φόβο .Η πειθαρχία γεννάει την δημοκρατία. Δεν χρειάζεται να τρομάζεις, να απειλείς, να διώχνεις και να τιμωρείς κανέναν ερασιτέχνη .Αυτό είναι το πιο απλό και εύκολο να το κάνεις. Εμείς επεξεργαζόμαστε αυτήν την περίοδο, έναν απλής μορφής εσωτερικό κανονισμό που θα συζητηθεί πρώτα με τα παιδιά .Αν τα παιδιά τον ψηφίσουν και τον στηρίξουν , θα συνεχίσει η ομάδα με νόμους και κανόνες που οι ίδιοι θα έχουν αποδεχθεί .Και δεν μιλάμε για έναν εσωτερικό κανονισμό που θα έχει ποινές και πρόστιμα…. Μιλάμε για έναν εσωτερικό κανονισμό που θα προσδιορίζει, αυτό που ονομάζουμε ‘’εύρυθμη λειτουργία’’, στα αποδυτήρια , στο γήπεδο και γενικότερα στην αθλητική μας παρουσία σαν ομάδα . Αν δεν είσαι ομάδα-οικογένεια κάποια στιγμή θα μπλέξεις…»

 Αγωνιστικά, πως πάει η προετοιμασία;

«Αγωνιστικά τώρα στην προετοιμασία , αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η προπόνηση μας προσαρμόζεται και  έχει να κάνει με το στιλ παιγνιδιού που θέλουμε να παίξουμε μέσα στη σεζόν. Η προπόνηση γίνεται 95% με μπάλα, απλά προσθέτουμε κάποια στιγμή, κάποια μικρά κομμάτια που έχουν να κάνουν με την δύναμη , την αντοχή και την ταχύτητα, αλλά πολύ λίγα πράγματα γίνονται χωρίς μπάλα. Πιστεύω ότι κάθε προπόνηση πλέον, πρέπει να περιλαμβάνει συγκεντρωτικά τους τομείς της φυσικής κατάστασης, της τεχνικής, της τακτικής και της ψυχολογίας . Αφού ένα ποδοσφαιρικό ματς τα έχει όλα αυτά μαζί ,κάπως έτσι πρέπει να γίνεται και στην προπόνηση .Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία . Στόχος μας είναι στο παιγνίδι είναι να υπάρχει ταχύτητα σκέψης , κάτι πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο . Και να ξέρετε αυτό είναι πολύ εύκολο να το  λές στη θεωρία , αλλά πολύ δύσκολο να το προπονείς καθημερινά , χρειάζεται ώρες δουλειάς και πολύ μεγάλη υπομονή . Γι’ αυτό  τρελαίνομαι όταν λείπουν αρκετά παιδιά από την προπόνηση, γιατί αντί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, κάνουμε ένα βήμα πίσω…».

 Οι στόχοι της Δόξας για το νέο δύσκολο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας;

«Στόχος είναι καθαρά-ρεαλιστικά, η παραμονή της ομάδας στην Α΄ κατηγορία, αλλά με τρόπο που να υποδηλώνει ότι την αξίζουμε . Θέλουμε να μπαίνουμε στο γήπεδο παίζοντας ποδόσφαιρο ,και να κερδίζουμε όσα ματς μπορούμε με αυτόν τον τρόπο, και όχι με παιγνίδι σκοπιμότητας. Δεν θα δείτε ποτέ τη φετινή Δόξα να ‘’ταμπουρώνεται ‘’ έξω από τη δική της μεγάλη περιοχή και να φεύγει μπροστά με μια τυχαία μεγάλη μπαλιά  για να ‘’κλέψει’’ το παιγνίδι. Ακόμα και με ποιοτικούς αντιπάλους που θα χρειαστεί  να παίξουμε στην  αντεπίθεση , αυτό θα γίνεται  οργανωμένα, όχι τυχαία. Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε να λύσουμε, είναι το μοντάρισμα, γιατί ήρθαν αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα και κάποια άλλα έφυγαν , οπότε υπάρχει ένα καινούργιο roster που πρέπει γρήγορα να το κάνουμε σύνολο, με συνοχή και αγωνιστική ταυτότητα. Και μας περιμένει ένα αμφίρροπο και πολύ σκληρό πρωτάθλημα. Εφησυχασμός και αδιαφορία μιας εβδομάδας….. μπορεί να  ‘’σε  διαλύσει’’ . Σε τέτοιες καινούργιες ομάδες σαν την δική μας μπορεί να κάνουμε ένα πολύ καλό φιλικό με μια ομάδα ποιοτική, να την κερδίσουμε  και να πούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, και από την άλλη να παίξουμε με μια μέτρια ομάδα Β’ κατηγορίας και να μην βλεπόμαστε. Έτσι είναι η μπάλα , δεν μπορείς να εξηγήσεις τα πάντα σε μια καινούργια ομάδα».

 Διοίκηση‚ τεχνική ηγεσία‚ ποδοσφαιριστές‚ φίλαθλοι. Υπάρχει συνεργασία;

«Κοιτάξτε, προς το παρόν είναι όλα υποδειγματικά στην κυριολεξία. Αλλά να ξέρετε ότι όλοι μας, αυτήν την περίοδο , σε όλες τις ομάδες, δείχνουμε ενθουσιασμό και υπέρμετρα θετική προδιάθεση. Από πλευράς Δ.Σ. πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί. Το θέμα είναι η συνεργασία να συνεχίσει να είναι καλή και με τους ποδοσφαιριστές, γιατί όταν αρχίσει η σεζόν και εμφανιστεί το βασικό σχήμα της ομάδας, ίσως κάποια παιδιά να βάλουν το ‘’εγώ’’ πάνω από το ‘’εμείς’’. Τώρα στην προετοιμασία αυτό δεν γίνεται, γιατί παίζουν όλοι. Αν και μετά την κατάρτιση του βασικού κορμού δεν υποχωρήσει το συνεργατικό πνεύμα και συνεχίσουμε να είμαστε ΟΜΑΔΑ, τότε είμαι σίγουρος ότι   θα κάνουμε αξιόλογη πορεία».

 Κάτι άλλο που θα ήθελες να προσθέσεις Γιώργο;

«Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, τον πρόεδρο Αντώνη Μπειλεκτσίδη που με τη σοβαρότητά του προσπαθεί να λύνει ότι πρόβλημα παρουσιάζεται , τον Οδυσσέα Μασοκώστα που έχει οργανώσει εκπληκτικά την υλικοτεχνική υποδομή και το γήπεδο, κάνοντας παράλληλα σπουδαία δουλειά και σε άλλα θέματα διοίκησης,  τους Δημήτρη Τυμπλαλέξη και Παναγιώτη Γρεβενιώτη για την προσήλωση τους πάνω  στα προβλήματα που προκύπτουν στην προετοιμασία, τον συνεργάτη Γιώργο Μασοκώστα για την πολύτιμη βοήθεια του στην  προπόνηση, καθώς και το φροντιστή Βαγγέλη Αρετόπουλο έναν πραγματικό  ΄΄εργαλείο’’  για μας. Είναι μια περίοδος στην ελληνική επαρχία που δεν είναι εύκολο ο καθένας να ασχολείται με το ποδόσφαιρο , να πληρώνει να μοχθεί , με τόσα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας…

  Επίσης χαίρομαι που παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Δόξας, είναι καθημερινά κοντά μας και μας ενισχύουν ηθικά, με κάθε τρόπο. Τσίπης Β,  Τριανταφύλλου Λ ,  Βόλης Μ , Κολιοβέτας Γ,  Παπαδημητρίου Σ, Κόντος Α,  Βόλης Σ, Πέτρου Τάκης, Λιανός Θέμης, Χαλιμούρδας Β.,Μάμαλης, ρωτούν και ενδιαφέρονται καθημερινά για την ομάδα, ενώ σχεδόν όλοι περνάνε κάθε μέρα από το γήπεδο».

Comments are closed.